Jet Time forventer i næste års sommersæson 350.000 charterpassagerer. Her er der ombordstigning i Københavns Lufthavn. Foto: Henrik Baumgarten.

Jet Time lander stor kontrakt med Apollo

Danske Jet Time flyver næste sommer 15 procent af sin charterproduktion for Apollo, der bliver næststørste kunde. Mens Jet Time i år har haft ti B737’ere, bliver tallet næste år 11.

Jet Time får i næste års sommersæson 11 Boeing B737 på vingerne – et Boeing B737-800 fly mere end denne sommersæson. Der bliver næste sommer fem B737-700 hver med plads til 148 passagerer, og seks B737-800, der kan tage 189 passagerer.

Det store danske charterflyselskab har netop landet en stor kontrakt med Apollo Rejser på at transportere 55.000 gæster til rejsemål i Middelhavsområdet næste år.

”I alt forventer vi at flyve med cirka 350.000 charterpassagerer næste sommersæson. Og med den nye kontrakt, der er markant større end hvad vi i år har fløjet for Apollo, rykker Apollo op som vores næststørste charterkunde. TUI er klart størst, men Spies har tredjepladsen,” siger Jet Times administrerende direktør, Jørgen Holme, til STANDBY.dk

Ni af Jet Times 11 fly i næste års sommersæson skal flyve charter, mens de to resterende fly bruges til den såkaldte ACMI-produktion. ACMI betyder, at Jet Time stiller med fly og besætning, står for teknisk vedligehold og har forsikring af flyene. Kunden, for eksempel Air Greenland, som Jet Time har mange ruteflyvninger på vegne af, betaler blandt andet for catering, brændstof og landingsafgifter.

Jet Time har blandt andet ACMI-flyvninger for Air Greenland, AirBaltic, British Airways, Finnair, Norwegian, SAS og hollandske Transavia.

Jet Times charterproduktion er primært ud af Danmark, Sverige og Finland.

Tætpakket sommerprogram
”Vi er glade for at kunne byde godt og vel 55.000 af Apollos kunder velkommen om bord næste sommer som del af vores ellers tætpakkede 2020- sommerprogram,” siger Jørgen Holme.

Aftalen mellem Jet Time og Apollo flyver fra 28.april til 20.oktober 2020, hvor de mange skandinaviske passagerer primært skal flyve fra Jet Times hovedbaser i Kastrup og Billund, ligesom der også vil være enkelte svenske afgange fra Gøteborg.

Turene går først og fremmest til Grækenland, hvor der for Jet Time vil være to helt nye destinationer på programmet, nemlig Sitia på Kreta og nordgræske Ioannina, der ligger tæt på grænsen til Albanien.

Dertil vil der også være flyvninger til tre andre feriedestinationer, Fuerteventura, Antalya og Split.

Denne sommer har Jet Time også haft en mindre kontrakt med Apollo. Her har Jet Time fløjet en mindre del af Apollos charterrejsende til de græske destinationer Korfu og Preveza.

Charter er kernekompetence
Kommerciel direktør i Apollo, Nina Hornewall, siger i en pressemeddelelse fra Jet Time:

”Jet Time er et anerkendt, danskejet flyselskab, hvis kernekompetence er charterflyvninger, og som er kendt for deres nærværende og personlige service til passagererne. Jeg ser frem til det udvidede samarbejde mellem Apollo og Jet Time, og jeg er sikker på, at vores kunder vil sætte pris på den gode Jet Time service om bord på rejsen til og fra ferie.”

Relaterede artikler:

Charterbranchen vil i dialog med nye ministre

Jet Time på vingerne for Transavia

Bravo Tours får Jet Time som næststørste flyselskab