Jet Time rydder op i flyflåden

Jet Time Boeing 737 lufthavnLUFTFART: Danmarks største flyselskab har skilt sig af med tre ældre fly, der erstattes af nyere. Oprydningen er led i turnaround af Jet Time, der bl.a. ved at udskifte dele af flåden igen skal få sorte tal på bundlinjen.

Tirsdag i denne uge returnerede Jet Time et Boeing 737-300 fragtfly til udlejeren i Sydafrika. Ud over 737’eren har Jet Time også tilbageleveret foreløbig to ATR72-500 passagerfly til danske NAC (Nordic Aviation Capital). Flyene har været en del af Jet Times flåde i to år.

”Vi er i gang med vores turnaround, der igen skal bringe sorte tal tilbage på bundlinjen. En del af planen er at forenkle vores flyflåde, så vi går fra fem flytyper til tre. Vi har netop afleveret tre fly af de typer, vi ikke vil benytte fremover,” siger Jet Times adm. direktør siden januar, Teddy Zebitz.

De tre fly erstattes af en Boeing 737-700 og ATR72-600. De er to af de tre flytyper, Jet Time fremover vil benytte. Som erstatning for de afleverede fly har Jet Time fra maj foreløbig leaset et B737-700 de næste 50 måneder, oplyser Jet Time.

Ud over forenklingen af flyflåden, er Jet Time i gang med andre tiltag, der igen skal sikre sorte tal fra næste år. Jet Times primære ejer, Lars Thuesen, måtte for nylig tilføre selskabet et trecifret millionbeløb.

”Den hurtige vækst i Jet Time de seneste år har skabt et selskab, der har bredt sig over for meget. Derfor er en meget vigtig del af strategien at formindske kompleksiteten og reducere omkostningerne,” siger Teddy Zebitz.

Jet Time har i øjeblikket fem flytyper. Målet er ved udgangen af 2017 at have en flåde bestående af tre: ATR72-600, B737-700 og B737-400.

Jet Time, der til efteråret har 10 års jubilæum, flyver navnlig for danske og nordiske charterrejsebureauer, for fragtselskaber og andre flyselskaber i Nordeuropa. 60 pct. af Jet Times omsætning kommer fra charterflyvninger for danske og nordiske charterrejsebureauer. Jet Time har årlig omsætning på over 1,7 milliarder kr. og omkring 700 medarbejdere. Flyflåden tæller 30 Boeing 737 og ATR72.

Jet Time præsenterede i starten af måneden sit nye hovedkvarter på Amager Strandvej i Kastrup – efter i sine 10 første år at have logeret i ydmyge lokaler på Skøjtevej i Kastrup.

I hovedkontoret arbejder 60 administrative ansatte – de øvrige 622 er piloter og kabineansatte samt f.eks. flymekanikere. Blandt de mange inviterede til housewarming var British Airways, som Jet Time netop er begyndt at flyve for denne sommersæson; dels på to af BAs daglige flyvninger mellem København og London Heathrow – dels mellem bl.a. Heathrow og skotske Aberdeen, Edinburgh og Glasgow. Denne kontrakt beskæftiger to Jet Time B737.