Jet Time skal flyve for British Airways

Jet Time fly Boeing 737LUFTFART: I det kommende sommerprogram vil British Airways beskæftige to Boeing 737 fra danske Jet Time – det ene på to daglige afgange mellem København og Heathrow, mens det andet flyver mellem London og Skotland.

”Samarbejdet med Jet Time begynder 27. marts. Den ene af de to Boeing B737 fra Jet Time skal flyve morgenafgangen, BA811, fra København til London Heathrow, samt eftermiddagsafgangen BA 817 fra København til Heathrow. Fra London er flyvningerne, Jet Time flyver til København, henholdsvis BA822 aftenen før, samt BA816. Begge er naturligvis til BAs Terminal 5 i Heathrow.

Den anden B737 fra Jet Time skal flyve mellem Heathrow og skotske Edinburgh, Aberdeen og Glasgow,” siger Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef for British Airways, til standby.dk

Jet Time-flyene flyver i Jet Times bemaling og med Jet Time-personale. Men kabinerne ændres så der ligesom på British Airways kan tilbydes business class-sæder med frit midtersæde og business class-måltid foruden naturligvis økonomiklasse.

Servicen på Jet Time-flyvningerne vil følge British Airways serviceoplæg med f.eks. gratis mad og drikke til alle passagerer, at der gratis må medtages to stykker kabinebagage på hver 23 kg. – de skal selvfølgelig holde målene for kabinebagage, ligesom passagererne optjener Avios-bonuspoint til British Airways osv.

Årsagen til de ekstra BA-flyvninger mellem London og Skotland er, at Virgin Atlantic sidste år indstillede flyvningerne med sit selskab Little Red, der bl.a. sendte passagerer fra Skotland til Virgin Atlantics langruter ud af London.

Disse start- og landingstider, slots, for Little Reds ruter til Heathrow var blevet afgivet af British Airways i forbindelse med godkendelsen af, at BA måtte overtage flyselskabet BMI (British Midland). Men eftersom Little Red ikke flyver mere, kom disse slots tilbage til British Airways, der dog ikke havde ledig flykapacitet med så kort varsel – derfor forbindelsen til Jet Time.

British Airways har på hverdage seks flyvninger mellem London og København – cirka halvdelen af passagererne fra København skal videre med bl.a. BAs store europæiske og navnlig internationale netværk. Ikke mindst er der stor interesse for destinationer i USA som New York, Miami og de snart fire i Californien, selskabet flyver allerede til Los Angeles, San Diego og San Francisco og åbner snart på San Jose i Silicon Valley.

Sidste år var British Airways atter 6. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 520.000 rejsende – og en fremgang på otte procent.

”Danskerne kan godt lide BA, vi tilbyder noget, ingen andre gør med seks daglige afgange fra København til selve London Heathrow Terminal 5, to stykker gratis håndbagage, gratis mad og drikke osv. Vi er vældig populære og har i samarbejde med American Airlines et kæmpe netværk til USA fra London,” siger Peter Rasmussen.

Den 3. maj åbner British Airways den længe ønskede rute fra London Heathrow til Billund Lufthavn med 11 flyvninger om ugen.

”Vi er godt tilfredse med bookingtallene for den nye rute, hvor brugerne af Billund Lufthavn med den bl.a. får flere gode forbindelser ud i verden, end der har været før,” siger Peter Rasmussen.

For at promovere den kommende rute deltager BA i denne weekends Ferie for Alle i Messecenter Herning, hvor selskabet er på samme stand som Billund Lufthavn. Og der er rabatkuponer til den nye rute.

Næste måned laver British Airways roadshow til rejsebureauer i Jylland. Det bliver 15. marts i Aarhus, 16. marts i Herning, 17. marts i Aalborg samt 5. april i Billund.