Blue Lagoon er en af Islands største turistattraktioner – PR-foto fra Blue Lagoons Facebook-side.

Jordskælv lukker stor islandsk turistattraktion

Uden at være et myndighedskrav, er Blue Lagoon, en af Islands største turistattraktioner, indtil videre lukket. Området, der ligger tæt på Islands hovedlufthavn, er ramt af mindre jordskælv.

Der var torsdag, skriver Islands Meteorologiske Institut (Icelandic Met Office), omkring 1.400 mindre jordrystelser i blandt andet området med Blue Lagoon. Men ikke noget netop nu faretruende, heller ikke for den nærliggende hovedlufthavn, Keflavik, skriver Icelandic Met Office på sin hjemmeside.

Men som en forholdsregel har den store geotermiske spa Blue Lagoon, der også har sit eget hotel, Retreat Hotel, valgt at lukke til torsdag i næste uge, skriver den store turistattraktion på sin hjemmeside.

Gæster på hotellet blev vækket klokken 01 natten til torsdag ved en jordrystelse på 4,8 på Richter-skalaen – det kraftigste jordskælv siden den seismiske aktivitet i denne omgang begyndte den 25. oktober, skriver Euronews.

Det er navnlig området omkring Mount Thorbjorn på Reykjanes-halvøen, hvor også lufthavnen ligger, der de seneste uger har været ramt af flere hundrede daglige jordrystelser. Disse kommer fra fem kilometer nede i jordens undergrund, oplyser Icelandic Met Office, der i øjeblikket ikke ser nogen tegn på et egentligt vulkanudbrud.

”Men situationen kan hurtigt udvikle sig, derfor kan et scenarie med lavaudbrud fra Mount Thorbjorn ikke udelukkes,” oplyses det.

Spa, hoteller og restaurant midlertidigt lukket
Blue Lagoon skriver på sin hjemmeside, at man proaktivt har valgt at lukke butikken til torsdag i næste uge.

Dette påvirker alle vores aktiviteter: Blue Lagoon, Silica Hotel, Retreat Spa, Retreat Hotel, Lava og Moss Restaurant, oplyses det.

Blue Lagoon skriver videre, at man primært har valgt at lukke som en foranstaltning til gavn for såvel attraktionens gæster som de ansatte.

Millioner af turister
Island er en populær turistattraktion. Fra 2010 til 2018 steg antallet af besøgende på Island med mere end 400 procent, indtil det endte på 2,3 millioner turister.

Det faldt drastisk i løbet af COVID-19-pandemien, men siden har genopretningen haft medvind således, at landet sidste år tog imod 1,7 millioner besøgende.

Hovedparten kommer flyvende til og fra Island med blandt andet Icelandair og det andet store islandske flyselskab Play, der begge har ruter til såvel Nordamerika som Europa.

 

Relaterede artikler:

Tre ud af fire Keflavík-passagerer fløj med Play eller Icelandair

Island på vej med turistafgift

Icelandair åbner to nye ruter til Nordamerika