Jubilæum i stort rejsebureau

Hans Mangaard.

PEOPLE: ”Med god service og købmandskab kan man sagtens drive erhvervsrejsebureau i Danmark – uden at være ejet af udenlandske giganter,” siger ejer af stort rejsebureau, der denne uge fejrer 25 års jubilæum. Sidste år steg omsætningen 25 pct. bl.a. som følge af køb af et mindre rejsebureau.

For 25 år siden startede Hans Mangaard sit eget erhvervsrejsebureau Mangaard Travel Group i Aabyhøj ved Aarhus.

I dag 62-årige Hans Mangaard begyndte i rejsebranchen som bud hos FDMs daværende rejsebureau i Aarhus, hvor han er født og opvokset.

Han kom i 1980 til (også daværende) Maersk Airs nye rejsebureau i Kannikegade i Aarhus og blev sidst i 1980’erne salgschef hos (også daværende) Bennett Rejsebureau og slutteligt et job som bureauchef hos (også daværende) DFDS Rejsebureau i Aarhus.

Men Hans Mangaard ville åbne eget rejsebureau med forretningsrejser som speciale. I 1992 startede han med to ansatte Mangaard Rejsecenter.

Siden har firmaet udviklet sig og har nu navnet Mangaard Travel Group og 17 ansatte. Bureauets kerneforretning er fortsat forretningsrejser. Gruppeafdelingen er bl.a. kendt for musik- og sportsrejser.

”Jeg havde lagt penge til side til at åbne mit eget rejsebureau”, siger Hans Mangaard til standby.dk

Omkring 75 pct. af omsætningen på over 100 mio. kr. er i dag erhvervsrejser, resten er typisk grupperejser.

Til København sidste år

Mangaard Travel Group rykkede sidste år ind i København, da man overtog det lille erhvervsrejsebureau Nordia (det tidligere Profil Rejser-ejede Profil Business Travel) med tre ansatte og kontor i Valby.

Og i januar i år voksede porteføljen hos Mangaard Travel Group. Rejsebureauet Flightcentre’s kontor i Danmark krakkede. De internationale kunder i erhvervsrejsebureaudelen var før konkursen i danske Flightcentre overtaget af nordiske Travellink Corporate Travel.

Men den anden halvdel af Flightcentre i Brøndby, med binavnene FCM Travel Solutions og Idrættens Rejsebureau, blev overtaget af Mangaard Travel Group.

”Samlet har vi omkring 400 små og mellemstore kunder som vi bl.a. laver erhvervsrejser for. Vi køber flest flysæder hos Air France KLM, Lufthansa, British Airways og SAS. Vores opgave som erhvervsrejsebureau er at finde de rette løsninger til kunderne, hvoraf mange har været hos os i mange år. Med service og godt købmandskab kan man godt drive erhvervsrejsebureau i Danmark uden at være ejet af en udenlandsk gigant,” siger Hans Mangaard.

Han er hovedaktionær i og adm. direktør for Mangaard Travel Group, hvor direktør i erhvervsrejsebureauet, Kjeld Jul Madsen, har en mindre aktiepost.

”Vores del af branchen har det godt. Hos os ser vi stigning i vores aktiviteter ligesom der kommer nye kunder,” siger Hans Mangaard, der ikke har planer om at sælge sin virksomhed.

Reception på torsdag

25 års jubilæet i Mangaard Travel Group markeres torsdag i denne uge med reception kl. 13-16 i rejsebureauets lokaler på Elkjærvej 31 i Aabyhøj ved Aarhus.