Jysk Rejsebureau åbner i Herning

Lars Møller Christiansen.

Til maj får et af Danmarks største ferierejsebureauer sit tredje salgskontor – denne gang i Herning med 4 ansatte, forventningen er på sigt dobbelt så mange.

Jysk Rejsebureau så sidste år vækst i salget på op mod 20 pct. – overskuddet er endnu ikke opgjort, men der kommer atter sorte tal på bundlinjen.

Fremgangen er blandt årsagerne til, at Jysk Rejsebureau til maj åbner sit tredje rejsebureau. I forvejen har rejsebureauet salgskontorer i Aalborg og i hovedkvarteret i Aarhus.

”Herning er af flere årsager valgt som hjemsted for vores kommende rejsebureau,” siger salgschef Lars Møller Christiansen til standby.dk

”Vores erfaring viser, at det skaber øget værdi for os og kunden når vi mødes i øjenhøjde – frem for at der f.eks. skal bookes via nettet. Vi er i en tid, hvor mange rejsebureauer lukker, eller rejsebureaukæder lukker flere af deres butikker. Jysk har kigget på potentialet i det midt- og vestjyske, hvor vi har mange kunder. Herning er en stor midtjysk metropol med et stort handelscentrum, der samtidig har mange studerende,” siger Lars Møller Christiansen og tilføjer:
”Mange af de studerende har lange sommerferier eller skal på længere og til tider komplekse udlandsophold, hvor de har brug for den personlige rådgivning, vore erfarne rejsekonsulenter kan give.”

Jysk Rejsebureau ved endnu ikke, hvor det kommende rejsebureau i Herning får kontor. Men det bliver i det centrale Herning, tæt på hovedgaden. I første omgang søger Jysk Rejsebureau en bureauchef og to til tre rejsekonsulenter til det nye kontor. Jobannoncen kan ses på standby.dk’s hjemmeside – her søger rejsebureauet endvidere medarbejdere til kontorerne i Aalborg og Aarhus, hvor det også har en grupperejseafdeling. Senere forventer Jysk Rejsebureau at komme op på otte ansatte på kontoret i Herning.

I alt er der foreløbig 60 medarbejdere hos Jysk Rejsebureau i Aalborg og Aarhus.

Fra starten af 2010 fusionerede Jysk Rejsebureau og Kilroy Danmark og er nu samlet i selskabet Horizons, Danmarks tredje største leisurerejsebureau efter FDM Travel og Albatros Travel.

57 pct. af Horizons ejes af Kilroy Danmark, stifterne af Jysk Rejsebureau, Birgitte og Mogens Jacobsen, har 36 pct. og Horizons adm. direktør, Ole Ærthøj, de sidste 7 pct.

Uden for Horizons er Kilroy Group Travel

Ifølge rejsebrancheanalytiker Ole Egholms seneste opgørelse over økonomien i Danmarks knap 200 største rejsebureauer, omsatte Horizons i regnskabsåret 2011 for 371 mio. kr. og fik et overskud på knap otte mio. kr. – omsætningen fordeler sig nogenlunde fifty-fifty mellem Jysk Rejsebureau og Kilroy International.