Jysk Rejsebureau hjælper indiske gadebørn

jysk rejsebureauREJSEBUREAUER: Jysk Rejsebureau fejrer i år sit 30 års jubilæum – i stedet for traditionelle rabatter, rød-hvide flag og lagkage, skaffer rejsebureauet tag over hovedet til nogle af dem, der har mindst: gadebørn i Kolkata.

”Nu har vi i 30 år sendt danskere på eventyr i verden, nu vil vi sige tak! Det gør vi bedst ved at give noget igen,” siger direktøren for Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup.

Jysk Rejsebureau fejrer jubilæet ved at gøre en forskel – og har derfor valgt at støtte indiske gadebørn fra togstationen i Kolkata (tidl. Calcutta) til at få trygge rammer i en utryg hverdag. Rejsebureauet bruger derfor dette jubilæumsår til at samle ind til ”Open Shelter” i Kolkata.

”Vi kan ikke hjælpe hele verden, men vi kan hjælpe nogen,” siger Niels Amstrup. Jysk Rejsebureau vil derfor hjælpe danske LittleBigHelps Open Shelter, et midlertidigt hjem for drenge. Her kan de komme 24 timer i døgnet og får ikke bare dækket basale behov, men bliver også tilset af en læge, modtager undervisning og får den beskyttelse, som de ikke har på gaden eller den nærliggende store togstation. Men – næsten vigtigst af alt – oplever de for en stund, hvordan det er at være et barn og bare lege – uden bekymringer, hedder det fra Jysk Rejsebureau.

Allerede nu har Jysk Rejsebureau sikret huslejen for Open Shelter i Kolkata i et år. Det betyder, at mange indiske gadebørn også får tag over hovedet i 2015.

”Vores projekt “Open Shelter” sikrer at mange drenge kan blive hjulpet fra et frygteligt og farligt liv på gaden, til et sted, hvor de er i sikkerhed, får mad, omsorg og ikke mindst lov til at være børn. Vi er ydmyge af taknemlighed overfor Jysk Rejsebureau,” siger Lisbeth Johansen, grundlægger af LittleBigHelp.

Selv det mindste bidrag er til stor gavn. Derfor opfordrer Jysk Rejsebureau også til, at andre støtter. Læs om de indiske gadebørn på Jysk Rejsebureaus hjemmeside eller på LittleBigHelp.dk