Køb af konkurrerende rejsebureau øger volumen

Discovery Travel købte i går, torsdag, sin konkurrent Peacock Travel –begge i Hellerup og med ekspertise i eksklusive rejser, der typisk starter ved 20.000 kr. Samlet omsætter de to bureauer for ca. 100 mio. kr. om året og har i alt 12 medarbejdere.

 

Hvad Discovery har betalt for købet af konkurrenten, Peacock, vil

Discoverys ejere, ægteparret Estelle Everilda Torp, der er adm. direktør for Discovery, og Christian Torp, bureauets bestyrelsesformand, ikke oplyse til takeoff.dk

Også med i ejerkredsen af Discovery er Juttine Nielsen med adresse i Aalborg.

 

Peacock var ejet af Hans Henrik Obel, der havde ca. 90 pct. af rejsebureauets aktier, mens Christian Ernstved-Rasmussen havde resten. Også i bestyrelsen for Peacock, indtil i går, var udover Hans Henrik Obel, der bor i London, og Christian Ernstved-Rasmussen, ligeledes Alice Østergaard Grünfeld, oplyser CVR-registret.

 

Ved Danish Travel Awards torsdag aften på Tivoli Hotel & Congress

Center sagde Discoverys ejere, Estelle og Christian Torp, til takeoff.dk:

 

”Vores køb af Peacock hænger sammen. Vi har længe kigget på hinanden –  og købet af Peacock gør os større. Vi er danskejede – dermed skal vi ikke følge udenlandsk ejers præferencer om, vi kan samarbejde med den ene eller den anden hotelkæde. Ved at vi overtager Peacock opnår de to rejsebureauer synergieffekter, bl.a. bedre indkøbspriser. Og omsætningen i alene Discovery er i år 25 pct. over samme tid sidste år."

Skrevet af HB