København forventer mange flere kongresser

 WoCo’s adm. direktør roser i øvrigt Air Canada og Emirates – mens der er kritik af bl.a. DSB og metroen.

 

Lars Bernhard Jørgensen (foto), adm. direktør for Wonderful Copenhagen, var torsdag eftermiddag vært for besøg af den danske Skål-klub – en verdensomspændende netværksforening for turistfolk med over 20.000 medlemmer i 500 klubber i 80 lande på verdensplan. Foreningen har 80 medlemmer i Danmark.

 

De kunne høre Lars Bernhard Jørgensen sige, at Wonderful Copenhagen og partnere forventer, at antallet af kongresser i København vil stige fra de nuværende 80-100 årlige til 160 i år 2018.

 

I dag tiltrækker København ca. 150.000 årlige konference-gæster, hvilket giver omsætning for flere milliarder kroner.

 

På mødet hos Wonderful Copenhagen var der også kritik fra Skål-medlemmerne af DSB og Movia, der bl.a. står for Metroen og busserne i København. Movia er ikke medlem af Wonderful Copenhagen, men tjener på hovedstadens kongresser – selv om Movia ikke vil give kongresdeltagere gratis transport i busser og metroen.

 

Og Metroen har stadig ikke opfattet, at ikke alle dets passagerer ikke er dansk-talende. Derfor har Metroen endnu ikke ændret sine destinationer, så der f.eks. står ”Copenhagen Airport” på ruten til Københavns Lufthavn.

 

I øvrigt stiger antallet af internationale kongresser i København de kommende år, det samme gør omsætningen. I 2011 har Wonderful Copenhagen sikret København værtskabet for 44 internationale kongresser, som tilsammen giver en omsætning på over en mia.kr. Det er en fordobling i omsætning i forhold til de kongresser, der er vundet de seneste år.

 

Når det handler om at tiltrække de indbringende værtskaber for internationale kongresser til afholdelse i København, bliver 2011 det hidtil mest succesrige år for Wonderful Copenhagen og organisationens mange partnere i Københavns kongresindustri. Indtil videre har 44 internationale kongresser med forventet 63.000 internationale videnskabsfolk og eksperter bekræftet, at de har valgt København til værtsby.

 
Wonderful Copenhagens kongreschef, Steen Jakobsen, forventer, at tallet når tæt på 50 vundne kongresser, inden året er omme, da der stadig ventes afgørelse på 10-12 bud på internationale kongresser inden årsskiftet.

 
De ca. 50 forventede kongresser vil generere i nærheden af 300.000 såkaldte room-nights, ét hotelværelse i én nat. Med et gennemsnitligt døgnforbrug på 3.100 kr. pr. kongresdeltager, løber omsætningen for hoteller, restauranter, butikker, taxa med mere op i over 900 mio. kr. Dertil kommer omsætning forbundet med at leje kongrescentre, kongresmiddage mv.

 

Siden 2009 har Fonden til Markedsføring af Danmark, Region Hovedstaden og Københavns Kommune med partnere i Wonderful Copenhagens netværk for møde- og kongresbranchen, investeret i at tiltrække internationale kongresser til byen.

 

Siden 2008 har Wonderful Copenhagen og partnerne i den københavnske mødeindustri hvert år formået at tiltrække flere og flere kongresser. Det hidtil foreløbige rekordår var 2010, hvor man for hele året vandt værtskabet for 44 internationale kongresser med tilsammen 42.000 deltagere.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten