København har flest hotelgæster, men dårligst indtjening

Nordic Hotel Consulting udgiver kvartalsvis rapport om hotelstatus i de skandinaviske hovedstæder – tallene kommer fra Benchmarking Alliance, der dækker ca. 80 % af hotellerne i de tre hovedstæder og ca. 88 % af udbudte hotelværelser.

 

Hotellerne i København trivedes i årets andet kvartal med en forøgelse af sin gennemsnitlige RevPAR på 11,7 pct. RevPar et gennemsnitsprisen pr. solgt hotelværelse.

 

Forhøjelsen i København skyldes bl.a., at krydstogtsæsonen startede 6. april, hvor 375 skibe forventes at dokke gennem året. Med til at øge Københavns efterspørgsel på hotelværelser var Copenhagen Marathon i maj med over 2.000 udenlandske løbere.

 

Der er i øjeblikket fire hotelprojekter på vej i København med samlet over 1.000 hotelværelser, oplyser Nordic Hotel Consultings kvartalsrapport.

 

Der er en endnu ikke bekræftet forøgelse på 450 værelser på Radisson Blu Scandinavia, Tivoli-hotellet, Nimb, forventer at vokse med 20 værelser, mens Hotel D’Angleterre har udskudt sin genåbning til 2013.

 

København har også rygter om åbning af disse nye hotelprojekter, spanske Sol Melia med 177 værelser på unavngiven lokation fra 2013, ligesom Københavns Lufthavn vil have endnu et lavprishotel.

 

Ydermere åbnede Scandic Copenhagen i april efter renoveringen af sit største hotel med 486 værelser.

 

Marriott Copenhagen har brugt 80 mio. kr. på sin renovering, mens også 5-stjernede Hilton Copenhagen har foreløbig har renoveret de fire øverste etager.

 

Cabinn Metro i Ørestad vil øge sit nuværende største hotel Metro fra 710 med mindst 200 værelser, har dets ejer og adm. direktør, Niels Fennet, sagt til takeoff.dk – rapporten taler om en forøgelse på 274 værelser.

 

Se mere på Hotel Consultings hjemmeside: nordichotelconsulting.com

Skrevet af redaktionen