K vil give fuld momsafløftning

Partiet kommer med forslaget til finanslovforhandlingerne, så virksomheder, der køber en hotelovernatning, helt kan fritage købet for moms, skriver business.dk.

 

”Forslaget vil styrke danske hoteller i konkurrencen med vores nabolande og skabe arbejdspladser”, lyder det fra erhvervsordfører, Brian Mikkelsen. ”Vi kan se, at konferencer flyttes ud af landet til for eksempel Tyskland og Sverige. Vi ønsker at give danske hoteller præcis samme vilkår, som i de andre lande”, siger han.

 

1. januar 2011 blev momsafløftningen hævet fra 25 til 50% med positiv effekt i form af flere overnatninger i Danmark og ekstra indtægter i statskassen, siger Brian Mikkelsen.

 

Ifølge beregninger fra Horesta, var det med til at sikre ekstra eksportindtægter på 794 millioner kroner, ekstra indtægter til statskassen på 373 millioner kroner og 1.200 ekstra arbejdspladser.

 

Forslaget koster ca 230 millioner kroner. De penge skal ifølge De konservative tages fra provenuet fra aftalen om kantinemoms fra 2008.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.