Kabinepersonale i BA truer med strejke

british airways kabine besætning stewardesseLUFTFART: 2.000 af British Airways kabineansatte siden 2010 stemmer i denne tid om de skal strejke fra jul. Ifølge deres fagforening får de ”sultelønninger.”

Lavtlønnede nyansatte kabinemedarbejdere hos British Airways stemmer denne uge om de skal strejke pga., hvad deres fagforening, Unite, kalder sultelønninger.

De over 2.000 kabinemedarbejdere er ansat i flyselskabets såkaldte ”mixed fleet,” der flyver ud af London Heathrow, British Airways største lufthavn. De har netop afvist et tilbud om to pct. mere i løn fra BA.

Stemmer de for en strejke, kan den bryde ud omkring juletid – men de 2.000 er kun en mindre del af BAs kabineansatte.

British Airways afviser påstandene fra Unite om, at de berørte BA-ansatte kun tjener 16.000 pund om året, men siger, at de kan tjene op mod 21.000 med bonus – fra en grundløn på 12.000 pund.

Unite hævder, at mange af de 2.000 kabineansatte hos mixed fleet har lavere lønninger end tidligere ansatte og derfor f.eks. må sove i deres bil inden de igen skal på arbejde, ligesom de er tvunget til at have to jobs for at få økonomien til at hænge sammen.

Unite siger også, at to ud af tre medarbejdere i mixed fleet er gået på arbejde, selv om de var syge, fordi de ikke har råd til at melde sig syge.

I udtalelse fra British Airways hedder det: ”Vores forslag til nyt lønsystem for vores mixed fleet-kabineansatte er fair, rimelig og i overensstemmelse med hvad deres øvrige kolleger i British Airways allerede har accepteret. Men vi er åbne og imødekommende for at drøfte vores udspil yderligere.”