Kabinepersonale truer atter Lufthansa

lufthansa premium economy class flyselskaber kabineLUFTFART: Den ugelange strejke blandt Lufthansas kabinepersonale sluttede i fredags – den medførte samlet 4.700 flyaflysninger, hvilket ramte ca. 550.000 passagerer. Nu truer fagforeningen med nye strejker.

Der kan komme flere strejker mod Lufthansa fra medlemmer af fagforeningen UFO, der organiserer 19.000 kabineansatte i det store flyselskab.

”Den nuværende strejke slutter, men hvis Lufthansa ikke kommer med nye udspil, er nye strejker en mulighed,” sagde UFO-formand Nicoley Baublies ifølge nyhedsbureauet Reuters. Gennem to år har UFO og Lufthansa været uenige om bl.a. løn- og pensionsforhold.

Sidste uges strejke, der bl.a. betød mange aflysninger på Lufthansa-ruterne til Frankfurt fra København og Billund, ramte ikke de andre medlemmer i Lufthansa Gruppen, f.eks. Austrian, Brussels Airlines, Germanwings og Swiss.

Lufthansa har også problemer med sine piloter, der de seneste 18 måneder har haft over et dusin strejker.

Lufthansa har gentagne gange sagt, at selskabet simpelthen ikke har råd til at fortsætte de nuværende løn- og pensionsaftaler – ikke mindst for nyansatte.

Lufthansa kæmper som mange andre flyselskaber i Europa mod lavprisselskaber og på langruterne til f.eks. Asien mod bl.a. de store Gulf-selskaber som Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Lufthansa medgiver at man er i en god økonomisk gænge som følge af stadig lavere priser på flybrændstof og stigende efterspørgsel på passagersæder.