Den to meter lange og to meter brede LEGO-version af en Boeing B737 MAX 8 fra Icelandair, der snart kan ses i Frederiksberg Centret og Billund Lufthavn. PR-foto: Icelandair.

Kæmpe LEGO-fly til Icelandair-jubilæum i Billund

En stor LEGO-Boeing B737 skal på rundtur i Danmark som markering af tiåret for Icelandairs jubilæum på ruten til Billund Lufthavn. Det er foreløbig blevet til 175.000 passagerer på ruten.

Det helt specielle to meter lange og to meter brede Icelandair-LEGOfly, bygget af 25.000 Legoklodser, har første stop på Frederiksberg Centret ved København mellem den 30. maj og 6. juni. Herefter går turen til netop Billund Lufthavn, hvor flyet kan beskues fra 8. juni til 3. juli.

Klik for større format. Et udsnit af halepartiet af LEGO-flyet fra Icelandair giver indtryk af, hvordan der også er brugt Legoklodser inde i kabinen. PR-foto: Icelandair.

Flyet, der er i Icelandairs nye bemaling, er skabt for at markere 10-års jubilæet for Icelandairs forbindelse mellem Billund og Island.

”I et årti har vi tilbudt en gateway mellem Island og Billund. I den tid har vi fløjet 175.000 passagerer til og fra Billund og Keflavik Lufthavn på over 1.365 flyvninger. Vi er stolte af vores rute mellem de to lufthavne, det har vi valgt at markere med et unikt Icelandair-fly bygget af Legoklodser, som vi ser som et af Billunds vartegn,” siger Gísli S. Brynjólfsson, marketingdirektør hos Icelandair, i en pressemeddelelse med henvisning til, at LEGO har hovedkvarter i netop Billund.

Har brugt 780 timer
LEGO-modellen af Boeing B737-flyet er bygget af islandske Brynjar Karl Birgisson og Mikael Þór Arnarsson. De har brugt omkring 180 timer alene på at finde og skaffe de rigtige Legoklodser, fulgt af over 600 timer på at skabe kopien af flyet, hedder det i pressemeddelelsen.

Det storstilede samleprojektfly er endnu en milepæl for Brynjar Karl, som blev diagnoseret med autisme da han var fire år, og gennem sin barndom havde vanskeligt ved at kommunikere med omverdenen.

For Brynjar er LEGO et frirum og vejen ud af en isoleret tilværelse. Han har tidligere samlet en seks meter lang LEGO-udgave af skibet RMS Titanic. I dag bruger han sin platform til at skabe dialog om autisme og med børn og unge i samme situation.

Hans makker i projektet, Mikael Þór Arnarsson, har også fundet ro i sin kreative udfoldelse med LEGO. Som 14-årig begyndte han at udfordre sin evner med LEGO som en reaktion på en dårlig tid i skolen, og nu er klodserne blevet et åndehul, hvor han kan koble af mod stress og bekymringer.

Ny bemaling hos Icelandair
Icelandair modtog i januar i år den første Boeing B737 MAX 8 malet i selskabets nye livery. Den nye opfriskning af bemalingen er den første fuldstændige ændring af livery-designet, flyselskabet har foretaget siden 2006.

Icelandairs fly vil løbende blive iklædt de nye farver, når de alligevel skal i hangaren for vedligeholdelse.

Ifølge Icelandair undtages tre fly for det nye livery. Det drejer sig om Hekla Aurora i den særlige nordlys-bemaling samt Vatnajökull, der er inspireret af den kendte islandske gletsjer. Derudover ændres der heller ikke ved flyet Þingvellir, som er malet som det islandske flag.

Icelandair har fundet inspiration til de nye designs i farver fra den islandske natur samt i nordlyset. Med redesignet får flyselskabet fem kontrastfarver på haler, der fremover vil optræde individuelt på flyene i flåden. Farverne er boreal-blå (arktisk blå), magenta, gul, grøn samt himmelblå. Icelandair har også ændret i farverne i selskabets logo. Det betyder et farvel til den gyldne orange farve, der ikke længere er en del af hverken logoet eller flybemalingen.

Relatererede artikler:

Første Boeing 737 MAX i nyt Icelandair-livery

Island forudser stærk turismevækst

Icelandair er på 71 procent af 2019-niveauet