Kæmpe vandland på vej i Høje-Taastrup

En gruppe udenlandske investorerne står klar med 2,2 milliarder kroner til første etape af en kæmpestor ferie- og forlystelsespark med et af verdens største vandlande i Høje Taastrup, skriver Børsen.

Første spadestik til ’Nordic Water Universe’ bliver taget til oktober på en grund, som er købt for 84 millioner kroner. Det indendørs vandland ventes at tage imod de første gæster i 2020 og bliver angiveligt det femtestørste af sin slags i verden, oplyser Ulf Højen fra Nordic Corporate Finance, der repræsenterer de udenlandske investorer.

”Den første etape, som også er den største, kommer til at koste 2,2 milliarder kroner at bygge, og så bliver de øvrige opført i takt med, at gæstetallet stiger. Alt skal skaleres op hver gang, så det både involverer aquapark, ferieboliger, hotel og så videre”, siger Ulf Højen til Børsen.

Når alt er færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvadratmeter. Det er fire gange så stort som Tivoli i København.

Vandlandet ventes at skabe 1.000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på én milliard kroner, samt 2,7 milliarder kroner i omsætning når hele projektet er afsluttet om godt ti år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.