Kæmpebøder hvis mobilen løber tør

csm_2011-05-02_SMS-mobil_ec08b50ee3DSB har valgt at straffe de uheldige mobilbrugere med bøder på 750 kroner, hvis mobilen med mobil-billetten løber før for strøm inden den bliver tjekket i toget.

De omkring 185 millioner årlige DSB-kunder kan ikke længere få pap-klippekort, men er tvunget til at benytte de moderne rejseløsninger som Rejsekortet eller mobil-billetter. Men hvis mobilen løber tør inden der bliver spurgt til ’kort eller billet’, er den rejsende ilde stedt, skriver Metroxpress.

For så vanker der en bøde – eller en afgift, som DSB kalder det – på 750 kroner. Det gælder også, his man siden kan fremvise den gyldige mobil-billet. Eneste undtagelse gælder rejsende med DSBs periodekort, der kan få afgiften nedskrevet til et gebyr på 125 kroner.

Ekspert i kunderelationer og ekstern lektor på CBS Per Østergaard Jacobsen: ”Det er meget besynderligt. Det viser, at DSB er ligeglade med deres kunder, når de gør det endnu mere bøvlet og dyrt at være pendler. De kan sige, at det er kundens eget ansvar at have strøm på mobilen, men nu er iPhones ikke berømte for deres evne til at holde strøm. Måske ser de det som en pengemaskine?

Hverken i S-tog, metro eller busser kan mobilen lades op. I regionaltog og på Kystbanen er der strøm til de rejsende, men hér viste Metroxpress’ stikprøve i to Kystbanetog, at kun hver anden stikkontakt virkede. Metroxpress har gentagne gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra DSB.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.