Kæmpeoverskud i Ryanair

1
Michael O'Leary.
Michael O’Leary.

LUFTFART: Europas største flyselskab med 106 mio. passagerer sidste år fik i regnskabsåret, der endte med udgangen af marts, overskud på ca. 9 milliarder kr. – en stigning på 43 pct. Dansk flyekspert frygter for SAS.

Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, siger til CNN, at terrorangrebene i Bruxelles og Paris samt muligheden for at terror skyldes sidste uge forsvinding af Egyptair-fly fra Paris til Cairo, kan få nogle rejsende til at blive hjemme. Men at nye lavpriser kan få dem til at rejse.

Ryanair forventer i år 116 mio. passagerer – 10 mio. flere i forhold til sidst regnskabsår.

I en kommentar til Ryanairs seneste årsregnskab, siger luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, til Ritzau: ”Udfordringen for SAS i forhold til Ryanair er ikke prissænkningen, for priserne mellem de to selskaber er langt fra hinanden. Problemet er, at når Ryanair kommer ind i nye lufthavne, som i København, så kommer enormt fokus på pris. Ryanair er en alvorlig trussel for SAS over de næste år i takt med, at Ryanair vokser i København.”

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Kæmpeoverskud i Ryanair"

Notify of
avatar
Ole
Ole

Ryanair appellerer til en helt anden gruppe af kunder end SAS gør, derfor bliver de to aldrig direkte konkurrenter.
Norwegian er nok dem som har mest at frygte, da de to selskaber går efter samme kunde gruppe, Ryan air er bare væsentligt billigere end Norwegian.

wpDiscuz