Kamp for ny direkte rute til Jomfruøer

TURISME: Norwegian genoptager fra efteråret ikke sine sæsonruter mellem København og De Amerikanske Jomfruøer via caribiske San Juan. Nu arbejdes der for at finde en anden, direkte løsning. Rekordbesøg fra Danmark til De Amerikanske Jomfruøer i år – 100-året for Danmarks salg af øerne til USA.

Norwegian har i et par år haft ruter fra London, Oslo og Stockholm til San Juan i Caribien – samt fra købehavn via San Juan til St. Croix på De Amerikanske Jomfruøer.

Ruteflyene fra bl.a. USA (Atlanta, Miami og New York) går til De Amerikanske Jomfruøers hovedstad, Charlotte Amalie, på øgruppens hovedstad, St. Thomas.

Der er årligt ca. 16.000 danske besøgende til de tidligere Dansk Vestindiske Øer – i dag, og siden 1917 – De Amerikanske Jomfruøer.

Det er i år 100 år siden Danmark solgte de tidligere Dansk Vestindiske Øer til USA. Så i år forventer Karin Gert Nielsen, der bl.a. er repræsentant for De Amerikanske Jomfruøer i Norden, 20.000 rejsende, og igen 16.000 næste år.

”Norwegian har fra København fløjet en gang hver uge i vinterhalvåret til St. Croix, men har med kort varsel meddelt, at man ikke genåbner ruten”, siger Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, til standby.dk. Han

håber på ny direkte flyløsning mellem København og De Amerikanske Jomfruøer indenfor to uger.

De to største danske rejsebureauer mellem Danmark og De Amerikanske Jomfruøer er Stjernegaard Rejser, der hele året sender gæster til øgruppen, og Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, Bravo Tours, der sender rejsende i højsæsonen.

Mens der i 2007 var lige under 7.000 rejsende mellem Danmark og De Amerikanske Jomfruøer, steg tallet sidste år til 16.000.