Strandene er skabt af sand, der er blæst fra Afrika de 500 kilometer over havet til Kap Verde.

Kap Verde – et nyt vinteralternativ

Spies nye vinterrejsemål, ø-riget Kap Verde, byder på sol og strand, samt en afslappet og afstressende livsstil.

Flere af sol-vinterrejsemålene i nogle timers flyafstand, er de senere år ramt af ustabile forhold, hvilket har skabt ekstra efterspørgsel på rejser til De kanariske Øer.

”De kanariske Øer er ved at være fyldt op. Det er svært at udvide, og priserne på hotellerne stiger og stiger. Der var behov for at finde nye rejsemål med sol og varme inden for det, vi kalder mellemdistance i forhold til de oversøiske destinationer. Vi faldt for Kap Verde”, siger Spies adm. direktør, Jan Vendelbo.

Det nye vinterrejsemål ligger under to timers flyvning sydpå fra De kanariske Øer, og her er man i troperne, hvor solen står i zenit, men der venter ferieturisterne mere end sikker sol i Kap Verde.

Kap Verde består af ti større øer, hvoraf de ni er beboede. Turismen er centreret på de to østligste øer, som er flade og tørre med fantastiske strande. Turismen er mest udbygget på Sal, den nordligste af disse øer, og det er her Spies charterfly lander.

Sal er på størrelse med Møn. Lufthavnen ligger midt på øen, og langt de fleste hoteller ligger på øens sydlige del. Flest i byen Santa Maria og langs den otte kilometer lange strand på sydkysten, som er øens bedst beskyttede mod vind og strøm.

Indtil 1975 var Kap Verde en portugisisk koloni. Det officielle sprog er portugisisk, men indbyrdes tales en variant af kreolsk. Det kreolske dukker også op i småbyerne, hvor husene lyser op i pastelfarver mellem palmer og blomster. På Sal er landskabet uden for byer og hotelområder tørt og goldt – nærmest ørken. På sletten nord for hovedbyen Espargos kan man opleve fatamorgana.

Øen var ubeboet indtil for godt tre hundrede år siden. Da startede en større saltproduktion, og der blev importeret portugisiske straffefanger og slaver fra Guinea Bissau som arbejdskraft. I dag er saltminen lukket. Mineområdet, Salinas, i bunden af et vulkankrater er nu øens store turistseværdighed.

”Kap Verde kan på ingen måde sammenlignes med De kanariske Øer. Der er ingen store shoppingcentre, ingen museer eller større kulturelle seværdigheder på Sal. Men der er en unik natur, en afslappet stemning og frem for alt er her sol, fantastiske strande og varmt havvand. I sæsonen kan man opleve hvaler, og der er alle former for vandsport”, fortæller Jan Vendelbo. ”Vores gæster har taget godt imod det nye rejsemål. Ni ud af 10 af vinterens rejser er solgt – størst chance for at finde ledige pladser er i marts. Allerede nu har vi solgt flere hundrede rejser til vinteren 2018/19.

Relaterede artikler:

Spies får nye ferieresorts i Kap Verde

Spies-gruppen med rekordresultat

Spies åbner ’Den Olympiske Riviera’