Karup Lufthavn skifter navn

karup lufthavnLUFTFART: Lufthavnen, der i år fik ny direktør, får næste uge nyt navn – måske Herning Airport eller Aarhus West? Et problem for Karup er ingen offentlig transport. I 2013 skiftede en anden dansk lufthavn også navn.

Midtjyllands Avis kunne i går afsløre, at Karup Lufthavn skal have nyt navn – og gerne flere flyafgange. Sidste år overtog Danish Air Transport den enlige rute fra Karup til København fra Norwegian – DAT flyver nu op til otte gange på hverdage mellem Karup og København.

De nye planer for Karup omfatter også offentlig transport til lufthavnen. Den eksisterer ikke i dag trods mange forsøg fra lufthavnens tidligere direktør, Erik Jakobsen. Han gik i foråret på pension efter 21 år som direktør for lufthavnen – den længste tid nogen dansk lufthavn har haft samme chef – og blev afløst af Frans Bjørn-Thygesen.

Som led i de nye planer for Karup, der præsenteres på pressemøde torsdag i næste uge, skal lufthavnen markedsføres markant i Aarhus-området for at kapre kunder og tilføje konkurrenten Tirstrup Lufthavn massiv konkurrence.

Målet for Karup Lufthavn er flere afgange, flere passagerer og et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Senest har ejerkommunerne tilført lufthavnen 12 mio. kr.

Formanden for lufthavnen, Holstebros borgmester, H.C. Østerby, bekræfter, at der er store ændringer under opsejling: ”Nu går det godt for Karup Lufthavn og vi vil gerne gøre det endnu bedre,” siger han til Midtjyllands Avis og henviser til gratis parkering.

Men hvis Karup skal skaffe flere passagerer, skal der være gode forbindelser med offentlig transport. Dem er der ingen af i dag – i dag er eneste måde at komme til og fra lufthavnen med taxa eller egen bil.

Sidste år havde Karup tæt på 136.000 passagerer, en stigning i forhold til året før på ca. 10.000, skriver Ritzau.

Karups nye lufthavnsdirektør, Frans Bjørn-Thygesen, regner med, at lufthavnen skal op på 180.000-200.000 passagerer før den giver overskud. Lufthavnen har kørt med underskud siden 2012, sidste år havde den minus på 6,1 mio. kr., oplyser Viborg Stifts Folkeblad.

For tre år siden skiftede Odense Lufthavn navn til H.C. Andersen Airport.

Danmarks næststørste lufthavn, Billund, har tidligere spurgt Lego, der har hovedkvarter i Billund, om den måtte kalde sig Legoland Airport – men fik venlig afvisning.