Karup til kamp for passagervækst

karup LUFTHAVNEN DAT flyLUFTHAVNE: Den midtjyske lufthavn forventer 150.000 passagerer i år på sin enlige rute til København og håber, tallet i 2018 når 250.000. Karup, der næste år får to charterruter, står bag ny hjemmeside: ukendtlufthavn.dk

”Karup udfordrer de store lufthavne,” var overskriften på lufthavnens pressemøde i går. De store lufthavne er i denne forbindelse lufthavnene i Billund, Aalborg og ikke mindst Aarhus.

Det var ventet, at lufthavnen på pressemødet ville præsentere sit bebudede nye navn – men det blev i stedet til en konkurrence på Karups nye hjemmeside, ukendtlufthavn.dk, hvor der er flotte præmier.

Vinderforslaget præsenteres 11. oktober – og lufthavnen skifter officielt navn i starten af det nye år, siger den nye lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen, til standby.dk

Karup vil lokke flere passagerer til, bl.a. fra Aarhus. Midlet er et nyt navn, der skal signalere lufthavnens midtjyske beliggenhed, flere flyafgange, modernisering og bedre offentlig transport, hedder det.

Karup har i dag op til otte flyvninger på hverdage til Københavns Lufthavn – fløjet af Danish Air Transport, der sidste år overtog ruten fra Norwegian. I årets første halvår er antallet af passagerer steget 25 pct. og forventes i år at nå 150.000.

Næste år i skolernes sommerferie får Karup to ugentlige charterafgange, Bravo Tours til Rhodos, mens Apollo får en rute til Chania på Grækenlands største ø, Kreta.

Karup Lufthavn ”vil af med sit støvede og hengemte koldkrigs-image”, og det kommende nye navn skal signalere, at den er Midtjyllands lufthavn.

Holstebros borgmester, H. C. Østerby, der er formand for bestyrelsen i Karup Lufthavn, sagde på pressemødet i går: ”Hvorfor tænke på at bruge tre milliarder kr. på at flytte lufthavnen i Tirstrup, når vi allerede har en meget velfungerende lufthavn centralt i Midtjylland.”

Som led i udvidelserne af Karup kommer bl.a. mere gratis parkering, en lounge, moderne mødelokaler, nye arbejdsstationer og en bedre bistro.

”Karup Lufthavn er langt bedre placeret for midtjyderne end f.eks. Tirstrup. Måske skal man fremover kalde lufthavnen Aarhus Vest,” siger DATs direktør, Jesper Rungholm. Samme forslag, Aarhus West, har standby.dk tidligere foreslået.

”I 2010 havde Karup Lufthavn sit højeste passagertal nogensinde, 311.435; det tal kan vi nå igen,” siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen.