Kastrups 3F-formand tilfreds med Arbejdsretten

Henrik Bay-Clausen.

Henrik Bay-Clausen.

KONFLIKT: ”Vi er godt tilfreds med kendelsen i går fra Arbejdsretten. Men sagen om Ryanair i Københavns Lufthavn kan teoretisk blive sendt til EU for bedømmelse,” siger formand for fagforeningen 3F i Kastrup. 3F-fagforeningen i Kastrup kan blive fagbevægelsens ”tæskehold” overfor Ryanair.

”3F, FPU og LO var i går på plads i Arbejdsretten for at høre kendelsen – som gik på, at Arbejdsretten formentlig vil tage endelig stilling til sagen mod Ryanair 15. juni. Den kendelse er vi godt tilfredse med. Vi fornemmer, at Arbejdsretten vil beholde sagen i Danmark, men lad os nu se.”

Det sagde 3F-formand i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, i går til standby.dk. 3F’s mange tusinde ansatte i Københavns Lufthavn vil udgøre fagbevægelsens ”tæskehold,” hvis Arbejdsretten giver grønt lys for aktioner mod Ryanair. 3F-medlemmer står bl.a. for levering af brændstof og bagage til Ryanairs fly i Københavns Lufthavn.

Omvendt betyder Københavns Lufthavn intet for Ryanair, der i Europa har over 100 mio. passagerer om året – heraf vil blot en eller to procent være rejsende til og fra Københavns Lufthavn.