Kendt balletdanser køber nyt hotel

hotel opera københavnHOTELLER: Københavns største hotelkæde har solgt bygningen med sit mindste hotel, Opera, til Kølpin Group, der i forvejen har to nordsjællandske badehoteller. Hotellet lukkes ved årets udgang for kraftig renovering. ”Men vi er ikke ved at sælge ud af vores hotelportefølje,” siger Arp-Hansens koncernchef.

”Vi har vel talt med far og søn, Jes og Alexander Kølpin, et års tid om deres ønske om at købe Hotel Opera. Nu har vi fundet en fin løsning, som sikrer hotellet en god fremtid. Vi kunne selv have opgraderet Hotel Opera, men det er med sine 91 værelser et mindre hotel for os – og vi har gang i mange andre og større projekter.”

Det sagde koncernchef for Arp-Hansen Hotel Group, Dorte Krak, i går til standby.dk efter det kom frem, at Kølpin Group køber bygningen i Tordenskjoldsgade bag Det kongelige Teater og overtager Hotel Opera.

”Jes Kølpin kontaktede os for et år siden, om de måtte købe Hotel Opera. Vi får henvendelser fra interesserede, der gerne vil købe et eller flere af vores hoteller, men siger altid pænt nej tak. Så det er bestemt ikke, fordi Arp-Hansen er ved at sælge ud af sin hotel-portefølje. Men vi kunne se, at Kølpin havde spændende ideer med et cityhotel, som kan appellere til deres klientel,” siger Dorte Krak, der ”ikke kan huske,” hvad Kølpin Group har betalt for bygningen med Hotel Opera.

Kølpin Group driver i forvejen i nordsjællandske Tisvildeleje såvel Helenekilde Badehotel som Tisvildeleje Strandhotel.

Hotel Opera har 15 medarbejdere. Hotellets direktør, Peter Borup, er også direktør for to andre af gruppens hoteller, Strand i det indre København, og Gentofte Hotel, det første Arp-Hansen-hotel. Hotel Opera var i øvrigt det tredje hotel hos Arp-Hansen.

”Hotel Opera er for os et lille hotel, og denne type hoteller kræver nærmest, at nogen ”kigger” på dem hver dag. Opera har givet et fint overskud,” siger Dorte Krak.

Arp-Hansen kommende projekter tæller åbningen af sit første hotel i Aarhus i slutningen af næste år med 213 værelser, ligesom Arp-Hansens næstældste hotel, 71 Nyhavn, samt Phoenix-hotellet i Bredgade står foran større renoveringer.

Samlet har Arp-Hansen gruppen 12 hoteller ca. 3.500 hotelværelser, over 20 pct. af hovedstadens kapacitet.