Kendt borgmester vil ikke forlade WoCos bestyrelse

Gentoftes borgmester, Hans Toft.

Gentoftes borgmester, Hans Toft.

BUDGETROD: Gentoftes konservative borgmester, Hans Toft, vil blive i bestyrelsen for Wonderful Copenhagen. I sidste uge stillede de ni resterende medlemmer af bestyrelsen ellers deres mandat til rådighed så der kan dannes en ny handlekraftig bestyrelse.

Wonderful Copenhagen skal have ny bestyrelse og ny adm. direktør – det sker i kølvandet på skandalen om million-overskridelse af budgettet efter sidste års Eurovisions finale i København.

I sidste uge meddelte den nye bestyrelsesformand, Peter Højland, i en pressemeddelelse fra WoCo bl.a.:

”9 af bestyrelsens 10 medlemmer har stillet deres mandat til rådighed. Det signalerer, at disse bestyrelsesmedlemmer vil gå langt for at genskabe tilliden til Wonderful Copenhagen, og det vil være medvirkende til at genskabe legitimiteten og tilliden, samt genskabe ro og engagement i organisationen.”

Formuleringen om 9 af de 10 medlemmer blev af mange, herunder standby.dk, udlagt som om de øvrige medlemmer af bestyrelsen havde stillet deres mandat til rådighed – mens den nye bestyrelsesformand, Peter Højland, naturligt blev ombord.

Men det var en forkert udlægning. Standby.dk erfarer nemlig, at det er Gentoftes borgmester siden 1993, den konservative Hans Toft, der har nægtet at stille sit mandat til rådighed for en omorganisering af bestyrelsen.

Standby.dk kunne i går ikke få at vide, hvorfor Hans Toft ikke vil forlade bestyrelsen. Hverken Hans Toft eller Peter Højland returnerede standby.dks henvendelse.

Peter Højland sagde sidste uge til standby.dk, at han endnu ikke har bud på, hvornår den nye bestyrelse er klar – det samme gælder hvornår en ny adm. direktør kan præsenteres. Den hidtidige, Lars Bernhard Jørgensen, stopper også efter 20 år på posten – oplyste Peter Højland i sidste uge.

Lars Bernhard Jørgensen og Wonderful Copenhagen har været kritiseret efter sidste års Eurovisions finale, der endte med at koste WoCo 137 mio. kr. – i forhold til budgettet på 34,6 mio. kr.

Regionsrådet i Region Hovedstaden udpeger to medlemmer af WoCos bestyrelse, Københavns og Frederiksberg kommuner udpeger hvert et medlem mens

Kommunekontaktrådet i Hovedstaden under Kommunernes Landsforening udpeger to. De syv sidste medlemmer – herunder de to observatører – udpeges af repræsentantskabet for Wonderful Copenhagen.

I oktober forlod to medlemmer af bestyrelsen den i protest mod dårligt informationsniveau i forbindelse med bl.a. budgetunderskuddet.