Kendt direktør forlader rejsebureau

Ole Ærthøj.

Ole Ærthøj.

DIREKTØRSKIFTE: Efter nyt tocifret millionoverskud i Horizons, selskabet bag Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark, stopper Horizons adm. direktør til sommer. Afløseren er klar.

Horizons, selskabet bag Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark, omsatte i 2012 for 403 mio. kr. – en vækst på 8 pct. i forhold til 2011. Indtjeningen lå uændret på 11 mio. kr. før skat, hvilket beskrives som ”tilfredsstillende.”

Horizons siger, at selskabet efter lukning af fire rejsebureauer i forbindelse med fusionen af Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark nu igen er i vækst i en branche præget af stor konkurrence. 1. maj åbner Jysk Rejsebureau nyt kontor i Herning med foreløbig fire ansatte.

Efter fem år i rejsebranchen har Horizons adm. direktør, Ole Ærthøj, opsagt sin stilling og fratræder ved udgangen af juli. Han afløses af Henrik Kaltoft, der i dag er finansdirektør i Kilroy-koncernen.

Ole Ærthøj plantede for snart 20 år siden hollandske Gouda Rejseforsikrings flag i Norden – for fem år siden blev han adm. direktør for Jysk Rejsebureau, siden for Horizons. Horizons købte i 2010 rejsebureauet Wasteels, men har ikke markedsført dette varemærke.

58-årige Ole Ærthøj er jurist og har også en MBA. Om den forestående fratrædelse siger han:

”Det har været en fantastisk spændende udfordring at forestå fusionen mellem to stærke varemærker Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark og med endnu et godt resultat for 2012 og vækst i virksomheden, har jeg fundet tidspunktet rigtigt til at stoppe for at hellige mig nye udviklingsopgaver udenfor rejsebranchen.”

Ejerkredsen af Horizons er Kilroy International, holdingselskabet BIMO (ejet af Jysk Rejsebureaus tidligere eneejere, Birgitte og Mogens Jacobsen) og Ole Ærthøj. Han beholder sine procenter af Horizons, efter han stopper, oplyser han til standby.dk – inden han begyndte hos Gouda var Ole Ærthøj i øvrigt kommerciel direktør i netop Kilroy-koncernen.

De 85 ansatte i Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark har fået informationen om Ole Ærthøjs farvel som adm. direktør.

Til standby.dk siger Ole Ærthøj: ”Mit stop sker stille og roligt, jeg vil bruge mine kræfter på et projekt uden for rejsebranchen. Det er endnu for tidligt at fortælle, hvad det er. Jeg er stolt over, at Horizons-bureauerne er på en rigtig god kurs, hvor vi to år i træk haft 11 mio. kr. i overskud før skat og set en god vækst.”