Kendt hotel tvunget til navneskift

0

PrindsenHOTELLER: Historisk dansk hotel nødsaget til at skifte navn efter mere end 300 år.

Zleep Hotels overtog sidste år det konkursramte Hotel Prindsen i Roskilde, og genåbnede 1. marts i år hotellet under navnet Prindsen by Zleep Hotels.

Men den kurator, som varetager boet, mener ikke, at Zleep må have lov at bruge navnet Prindsen. Ifølge kurator tilhører navnet ikke bygningen, men den tidligere ejer af hotellets drift, og det har Zleep nu valgt at bøje sig for.

”Det har desværre vist sig, at vi ikke umiddelbart kan anvende navnet Prindsen på hotellet – på trods af at ejendommen i over 300 år har heddet Prindsen i en eller anden form. Det er meget beklageligt og for os uforståeligt, men vi er blevet rådgivet til at tage konsekvensen og skifte navn i stedet for at køre en langtrukken retssag,” siger Peter Haaber, direktør for Zleep Hotels.

Hotellet vil derfor fremover hedde Roskilde by Zleep Hotels. Hotel Prindsen har i knapt 300 år været en del af Roskildes kulturarv. Bygningen blev helt tilbage i 1695 døbt Prindsen som gæstgivergård, men har gennem tiden også har båret navnene Printzen med ”tz” og Prinsen uden ”d”. I begyndelsen af 1900-tallet blev der igen tilført et ”d” til navnet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz