Kendt rejsebureaudirektør hjem til Danmark

René Andersen (foto) meddelte i februar ejerne af rejsebureauerne MarcoPolo og MyPlanet, at han ønskede at fratræde til september – han ville være selvstændig. MarcoPolo og MyPlanet ejes af den engelske rejsegigant TUI Travel, som i Danmark også kontrollerer Star Tour.

 

Men TUI spurgte i april René Andersen, om han fra maj ville overtage direktørstolen for deres Quark Expeditions i Toronto. Quark er en førende operatør af polarkrydstogter til Antarktis, Svalbard, Grønland og arktisk Canada.

 

”Det kunne jeg ikke sige i maj, men det var hele tiden meningen, at opholdet hos Quark skulle være midlertidigt. Hos Quark skulle jeg lave en ”turn around” af firmaet og være med til at finde en adm. direktør for Quark,” sagde René Andersen søndag til Take Off fra Toronto.
Nu er der fundet en adm. direktør for Quark Expeditions, hollandske Hans Lagerweij tiltræder 1. oktober.

 

”Jeg vender hjem til Danmark i september. Herefter skal jeg cykle med venner i Frankrig og så i gang med mit rådgivningsfirma, Travelbiz, det er oprettet og placeres i privaten i Viby ved Århus,” siger René Andersen.

 

René Andersen er fratrådt som adm. direktør for Marco Polo og MyPlanet, der endnu ikke har ny adm. direktør – indtil videre drives de to rejsebureauer af ledelsesteamet, mens Colin Stump fra TUI’s hovedkontor formelt er adm. direktør.
MarcoPolo og MyPlanet har 100 medarbejdere og er Danmarks tredjestørste oversøiske rejsebureau – kun overgået af Albatros og Kilroy group travel (Team Benns).

 

”Da jeg i februar opsagde jeg min stilling som adm. direktør i MarcoPolo og MyPlanet var det en "livsstils-beslutning.” Jeg har været i virksomheden i over 20 år, de sidste syv som adm. direktør. Jeg trives med ansvar og forandringer og er stolt af det, vi har opnået,” siger René Andersen og tilføjer:

”Jeg har i spøg og i alvor sagt, at når jeg i januar 2011 bliver 50, ville jeg skrue ned for karriereræset og bruge mere tid på familien og ting, jeg drømmer om. Jeg vil bestige flere bjerge, sejle mere kajak og køre mere racercykel. En anden drøm var at starte eget rådgivningsfirma, Travelbiz, med speciale i fusioner, salgsmodning af virksomheder og virksomhedssalg/køb indenfor rejsebranchen.”

 

”Jeg har stor erfaring i at fusionere virksomheder og haft stor glæde ved i over to år at sidde i bestyrelsen i verdens største rejsekoncern, TUI Activity. Her har jeg fået indsigt i køb og salg af virksomheder. Så jeg føler mig godt klædt på til at prøve for mig selv,” siger René Andersen.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten