The Virgin Hotels New York City ligger på det centrale Manhattan. PR-foto.

Kendt rejsegruppe åbner eget hotel i New York

Sir Richard Bransons Virgin Group, der også tæller et flyselskab og et krydstogtrederi, har åbnet sit første hotel i New York og har dermed syv hoteller, primært i USA. Det næste åbner i Europa.

The Virgin Hotels New York City med 460 værelser og suiter ligger tæt på Empire State Building på det centrale Manhattan. Hotellet er en del af en 39 etager høj skyskraber. Sir Richards flyselskab, Virgin Atlantic, har fløjet fra London til New York siden 1984 – Virgin Group ejer 51 procent af Virgin Atlantic, resten har Delta Air Lines.

Værelserne på det nye New York-hotel, der blandt andet er udstyret med yogamåtte og XL-badeværelse, er fra 25 til lige over 70 kvadratmeter – største suite er Sir Richard’s Flat på 260 kvadratmeter fordelt på to etager.

Travel Weekly skriver, at hotellet også har restaurant, udendørsterrasse, svømmebassin, en Pool Club samt på 38. etage og på 39. etage en cocktail bar med udsigt til blandt andet Empire State Building.

The Virgin Hotels New York City er det syvende i Virgins hotelportefølje – der er også Virgin-hoteller i Chicago, Dallas, Las Vegas, Nashville og New Orleans samt skotske Edinburgh. Et ottende Virgin-hotel forventes at åbne senere i år, også i det skotske, nemlig Glasgow.

110.000 hotelværelser i New York City
New York City er godt i gang med at tilbagetrække rejsende fra navnlig USA, men også udlandet, ovenpå coronakrisen. Byens turistråd, NYC & Company, skrev i en pressemeddelelse før jul, at man i år forventer 62 millioner målbare turismebesøge fra ind- og udland.

De fem bydele i New York havde ved udgangen af sidste år 110.000 hotelværelser – København har til sammenligning cirka 25.000. Og de næste tre år kommer der yderligere 11.000 hotelværelser i New York City, oplyser NYC & Co.

I september sidste år sagde Fred Dixon, administrerende direktør for NYC & Co, til Standby.dk: ”Alle amerikanske destinationer vil gerne have udenlandske turister, de opholder sig i snit længere i USA og bruger flere penge (end den gennemsnitlige amerikanske indenrigsturist, red.)

Og New Yorks mange udenlandske turister kommer vidt omkring, de besøger flere af New Yorks bydele (Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island, red.) – jeg kan give dette tal: udenlandske turister udgør 20 procent af turisterne i New York, men står for halvdelen af turisternes forbrug. Og det tal passer fint med mange af USA’s andre storbyer,” sagde Fred Dixon.

 

Relaterede artikler:

Ronaldo åbner hotel i New York

Kendt turismeprofil kritiserer USA’s masseskyderier

Dansker lander toppost hos Sir Richard Branson