Kendt turistattraktion får ny bestyrer

TURISME: Driften af Baadfarten, der sejler på fire søer tæt på København, overtages fra årsskiftet af Strömma, der bl.a. har Canal Tours i Københavns Havn og kører sightseeingbusser i hovedstaden.

Den hidtidige forpagter af Baadfarten har opsagt sin aftale med kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Furesø. Baadfarten har fra maj til september rutesejlads på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø ligesom den har charterudlejning af sine seks både.

”De tre ejerkommuner gik i gang med en såkaldt markedsafprøvning hos flere mulige operatører af Baadfarten for at få den bedste pakke. Og den runde endte vi så med at vinde,” siger adm. direktør for svenske Strömma i Danmark, Mads Vestergaard Olesen, til standby.dk – Baadfartens personalegruppe er på lidt over 20 medarbejdere.

”Vi skal nu prøve at optimere Baadfarten og gøre produktet mere effektivt. For os er det også et godt alternativ at kunne tilbyde markedet, f.eks. hvis der er udsolgt på nogle af vores sejladser med Canal Tours i Københavns Havn,” siger Mads Olesen. Strömmas kontrakt om Baadfarten gælder i første omgang i syv år.

Reelt er det Canal Tours, et datterselskab af Strömma Danmark, der overtager driften af Baadfarten. Strömma Danmark er del af sightseeing-operatøren Strömma Turism & Sjöfart.

Canal Tours 17 kanalbåde sejler i de københavnske kanaler og i selve havnen.

”Der er god synergi på mange områder i at skulle drive Baadfarten i forhold til særligt Canal Tours, som er en stor part af Strömma Danmarks aktiviteter. Samtidig er der en god historie forbundet med Baadfarten, de charmerende gamle historiske fartøjer og den smukke natur,” siger Mads V. Olesen og tilføjer: ”Såvel Baadfarten som Canal Tours er stærke gamle varemærker med over 100 års historie. Det passer godt sammen, og vi glæder os til at komme i gang og sammen med en stor del af de medarbejdere, der hidtil har været tilknyttet Baadfarten, se nærmere på, hvor vi kan skabe en endnu bedre ramme omkring turene til gavn for ejerkommunerne og Baadfartens gæster.”

Omkring én mio. passagerer

”Året er gået rigtig godt for Strömma i Danmark. Vi har haft tæt på en mio. gæster. De 75-80 pct. har sejlet med Canal Tours, resten bl.a. kørt i vores 17 sightseeingbusser,” siger Mads Olesen og tilføjer, at næste år får selskabet endnu et par nye busser.

Strömma har også fået et godt samarbejde med Tivoli, hvor de to institutioner f.eks. sælger kombinationsbilletter til hhv. Strömma og Tivoli.

Ud over Canal Tours driver Strömma Danmark også Copenhagen City Sightseeing, Copenhagen Panorama Excursions, Open Top Tours, det lille City Train i indre København samt Rundan i Malmø.