Kimpton viste atter flaget i København

Fra sammenkomsten i torsdags på Axel Hotel Guldsmeden i København står chef for bl.a. Kimpton Hotels i Norden, Karin Gert Nielsen, i midten, flankeret af repræsentanterne fra den amerikanske hotelkæde.

HOTELLER: Den amerikanske hotelkæde, der tilskrives æren for at have ”opfundet” begrebet boutique-hoteller, havde igen sidste uge sin årlige sammenkomst i København for danske rejsebureauer og travel managers. Næste måned åbner Kimpton sit første hotel i Europa.

En af verdens største hotelgrupper, InterContinental Hotels Group, betaler 2,6 milliarder kr. for USA’s største og formentlig bedste kæde af boutique-hoteller.

IHG omfatter bl.a. Crowne Plaza, Holiday Inn, selve Inter-Continental og Kimpton med i alt 5.000 hoteller på verdensplan.

IHG overtager nu Kimpton Hotels and Restaurants, Kimpton regnes som “opfinderen” af konceptet med boutique-hoteller. Dem har Kimpton foreløbig 62 af i USA med 11.300 værelser fordelt på 28 steder. Kimpton er navnlig stor i hjembyen, San Francisco, samt i bl.a. Washington D.C. Nu åbner Kimpton snart nyt hotel i Amsterdam, samt i 2020 også i Paris.

Bill Kimpton åbnede sit første hotel i San Francisco i 1981.

Det danske General Sales Agent-bureau Atlantic Link repræsenterer Kimpton Hotels i Norden. I Danmark har IHG-gruppen et af sine varemærker på ét hotel, Crowne Plaza i Ørestad.