Kina giver nu borgere fra fem EU-lande mulighed for at indrejse uden visum. Arkivfoto fra Wikipedia fra Shanghai: Peter K. Burian.

Kina ændrer visumkrav: 15 dages ophold uden visum

For at tiltrække flere udenlandske turister og forretningsrejsende afprøver Kina nu visumfritagelse for borgere fra fem EU-lande og Malaysia. De behøver ikke visum for at være op til 15 dage i Kina.

Danskere – leisure- og forretningsrejsende – skal også fremover have visum for at indrejse i Kina. Men nu lemper Kina sin visumpolitik for seks lande, for at tiltrække flere udenlandske besøgende.

BBC og Euronews skriver, at allerede fra på torsdag, den 1. december, fritages borgere fra fem EU-lande, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og Tyskland – samt Malaysia, fra at skulle have visum for et ophold på op til 15 dage i Kina. Tiltaget er et forsøg, der angiveligt skal strække sig et år frem.

Målet er, at ”muliggøre en højkvalitets udvikling af kinesiske og udenlandske rejser og åbning på højt niveau overfor den omkringliggende verden,” sagde talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, Mao Ning, ved fredagens daglige pressebriefing ifølge Euronews. Det fremgår ikke, om visum-lempelsen vil komme til at gælde flere EU-lande.

Kina var et af de lande, der sent genåbnede efter pandemien, der opstod i Kina. Landet havde under pandemien meget restriktive indrejsekrav. Disse blev ophævet tidligere i år, men den indtægtsgivende udenlandske turisme til Kina er stadig ikke tilbage på niveauet før pandemien.

Kina har i dag indrejse uden visum for borgere fra Brunei og Singapore.

Mangler mange hundrede millioner udenlandske rejsende
I de første seks måneder af år havde Kina totalt 8,4 millioner indrejsende udenlandske borgere. Til sammenligning var der hele 977 millioner i hele 2019, året før pandemien, viser de officielle statistikker.

Euronews skriver, at den kinesiske regering søger udenlandske investeringer for at hjælpe landets anstrengte økonomi – men antallet af udenlandske forretningsrejsende er stadig lavere end før pandemien.

Der har også været en stigning af blandt andet europæiske turister til Kina i år. Ifølge onlinerejsebureauet Trip.com, har der efter Kinas genåbning efter pandemien i år været en stigning i søgning af rejsebookinger fra Europa til Kina på 663 procent, en stigning på 29 procent i forhold til 2019.

 

Relaterede artikler:

Her skal danskerne have visum for at komme ind

Danske rejsebureauer har ikke travlt med at komme til Kina

Thailand må kigge langt efter kinesiske turister