Kinesere på krydstogt i Grønland

Ocean Diamond krydstogtskib

Ocean Diamond, der skal sejle med de kinesiske gæster.

CRUISE: Albatros Travel laver næste år krydstogt ved Grønland for 220 kinesiske gæster. Det store rejsebureau har i øvrigt på fredag 30 års jubilæums-reception.

Et af Kinas største rejseselskaber Caissa Travel med over 200 butikker i Kina har indgået samarbejde med bl.a. Albatros Travel om at sejle kinesere på ekspeditionskrydstogt ved den grønlandske vestkyst.

Caissa Travel er søsterselskab til Bejing Capital Airlines, der sidste efterår over to måneder fløj 3.000 kinesere til København. I år bliver sæsonen længere, fra april til oktober, og i alt 11.000 gæster. Der flyves til København to gange ugentligt fra hhv. Beijing og Hangzhou.

Albatros har chartret skibet Ocean Diamond til de 220 kineserne i august 2017. Kineserne skal på turen også besøge Island, hvorfra de flyves med Air Greenland til Grønland.

”Vi har planer om at udvide samarbejdet allerede fra 2018 med flere krydstogtsafgange ved den grønlandske vestkyst samt kortere ture til Grønland for Caissas charterkunder til Danmark,” siger Albatros Travels stifter og ejer, Søren Rasmussen.

”Det er en ren kinesisk tur, og vi har sammen med Caissa valgt den klassiske rute i Diskobugten for at indfange den grønlandske kulturarv, den fantastiske natur og det storslåede dyreliv.”

”Samarbejdet mellem Caissa og Albatros er resultatet af en stor indsats fra mange parter. Grønland var indtil for få år siden en nærmest fuldstændig ukendt rejsedestination for kinesiske turoperatører. Men Albatros har med Det Grønlandske Selvstyre, Air Greenland og Visit Greenland de seneste fire år skabt stor opmærksomhed omkring Grønlands unikke rejseoplevelser ved bl.a. en årlig Greenland Day på den danske ambassade i Beijing,” siger Søren Rasmussen.

Fra Grønlands turistråd, Visit Greenland, er der også glæde over udsigten til at byde det danskejede skib med kinesiske gæster velkommen: “I dag rejser kineserne hovedsageligt til Ilulissat og Ammassalik-distriktet i Østgrønland, men ekspeditions-krydstogtsturisme har den fordel, at flere byer og bygder får glæde af købestærke turister,” siger direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken.

Det tyske forskningsinstitut COTRI, som ifølge Albatros Travel er førende inden for forskning i kinesisk turisme til Europa, anslår, at der sidste år rejste ca. 120 mio. kinesiske turister ud af landet.

I øvrigt markerer Albatros Travel fredag i denne uge sit 30 års jubilæum. Der er mulighed for at tilmelde sig receptionen via linket på standby.dk og takeoff.dk