Kinesiske turister strømmer til Odense

danmark-odense-h-c-andersens-haveTURISME: Nye tal fra H.C. Andersens Hus i Odense viser en markant stigning i antallet af besøgende. Det er især kinesiske turister, der lægger vejen forbi museet.

Kinesiske turister er intet særsyn i København, men nu viser nye tal, at en del af dem også bevæger sig mod Fyn på deres rejse i Danmark.

I starten af september havde H.C. Andersens Hus i Odense modtaget 11.250 kinesiske besøg. Det er ifølge TV2Fyn en stigning på næsten 50 procent i forhold til samme periode året før.

Det samlede antal af kinesiske overnatninger stiger ligeledes i Odense, og antallet er tæt på fordoblet på blot et år. Tal fra VisitDenmark viser, at der var 656 overnatninger fra januar til juli i 2015. I 2016 var tallet 1924, og det giver en samlet stigning på over 190 procent.

I 2013 udtalte Udvikling Fyn, at man ville have antallet af kinesiske overnatninger på Fyn til at stige. Derfor har Odense Kommune siden arbejdet med markedsføringsfremstød i Kina, hvor man blandt andet har investeret fire millioner kroner i en film om H.C. Andersen til de kinesiske biografer.

Filmen bliver lige nu lavet af Zentropa i samarbejde med kinesiske partnere, og titlen på filmen bliver ”Min bedste ven, Andersen.” Målet med filmen er, ikke overraskende, at få så mange kinesere til Odense som muligt.