Kjos lover 150 nye fly i Gatwick

7
Bjørn Kjos.
Bjørn Kjos.

LUFTFART: Norwegians CEO Bjørn Kjos bakker op om London-lufthavns planer om endnu en bane.

Hvis Gatwick-lufthavnen i London får sin start- og landingsbane nummer to, er Norwegian klar til at udvide sin langrutebase i lufthavnen med over 50 nye Dreamliners. Derudover vil Norwegian stationere 100 nye kortdistancefly i Gatwick for at generere passagerer til langruterne.

Det fastslog Norwegians CEO Bjørn Kjos i en tale i The Aviation Club i London i sidste uge.Hvis planerne realiseres vil det betyde mere end en femdobling af selskabets nuværende Dreamliner-flåde og en fordobling af den nuværende flåde af B737.

”Det lyder måske som store tal, men det afspejler de store muligheder, vi har. Gatwick er ambitiøs med sine planer for en bane nummer to, så det er kun rimeligt, at flyselskaberne viser tilsvarende ambitioner,” sagde Bjørn Kjos.

Norwegian-direktøren er kendt for at komme med bombastiske udmeldinger, og talen i London skal ses i lyset af, at Gatwick i øjeblikket kører en ihærdig lobbykampagne for at få lov at bygge endnu en bane.

Der er et stort behov for øget kapacitet i London-lufthavnene, hvor der ofte er stor trængsel. På den baggrund har britiske politikere og luftfartsfolk gennem flere år diskuteret, om den bedste løsning er en anden bane i Gatwick eller en tredje bane i Heathrow.

”Jeg støtter på det kraftigste Gatwick som det rigtige valg til en ny bane,” sagde Kjos i London.

Norwegian er i dag det tredjestørste selskab i Gatwick med 3,9 mio. passagerer om året. Selskabet har ni Dreamliners i sin flåde og har bestilt yderligere 30 fly.

I et interview med Air Transport World i London sagde Kjos, at man overvejer at placere yderligere ordrer på B787-9 hos Boeing-fabrikkerne ”i løbet af et par år”, hvis Gatwick får lov at udvide med endnu en bane.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

7 Comments on "Kjos lover 150 nye fly i Gatwick"

Notify of
avatar
Ole
Ole

Det virker som om at Kjos ikke vil stå tilbage for O’Leary, når det kommer til storladne udtalelser, der som oftest ikke bliver til noget.

Lars Bakmann
Lars Bakmann

Også min tanke

Machete
Machete

Sku’ han ikke koncentrere sig om at afvikle gæld, fremfor at blæse luftkasteller op?

Ole K
Ole K

Tjah, der er tilsyneladende ingen grænser for Bjørn Kjos’ storheds vanvid, synd for de
ansatte når ballonen revner….

GM
GM

Forferdeligt dette med Bjørn Kjos! Han har jo ikke lavet noen ting, bare prat! 5000 ansatte, snart 40 Dreamlinere, mer enn hundre splitternye 737-Max 8 og en drøss 737-800 av nyere dato! Eget leasingselskap og 100 stk A320 neos leies ut på ++. Flyr fra CPH, ARN, OSL, KGW mm og med stappfulle fly… Nei fy! Han bare prater!

Ole K
Ole K

Ja, ja Gunnar hids dig lidt ned.
Der er flere af BK’s løfter der ikke er blevet til noget, først og fremmest den store satsning på fjernøsten, som kun blev et par ruter til BKK…..

Ole K
Ole K

Gunnar, det er vist en sandhed med modifikationer det der med5000
ansatte, det ligger nok nærmere 1500 ansatte i Norwegian resten i OSM og andre
vikarbureauer.

wpDiscuz