Klapsædebilletter får lov at fortsætte

Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke.

Efter en opfordring fra Transportministeren vælger DSB alligevel ikke at stoppe med at sælge de billige ungdomsbilletter.

Opfodringen fra transportminister Magnus Heunicke kom på et møde mandag, hvor DSB ændrede beslutningen om at nedlægge de helt billige ’klapsædebilletter’, som det ellers var planlagt.

Klapsædebilletterne kan købes af unge fra 16 til 26 år og studerende med et DSB Wildcard. De koster 89 kroner og giver adgang til at rejse så langt man har brug for uden for myldretid, men kun på klapsæder.

”Det drejer sig om en promille af DSBs samlede billetindtægter, så det betyder kun en promille for DSB. Men det betyder langt mere for de unge mennesker, der har gjort brug af de her billetter for at komme hjem”, siger Magnus Heunicke.

Ifølge Politiken har DSB solgt lidt under 60.000 klapsædebilletter om året i de tre år, ordningen har eksisteret.

Magnus Heunicke roser dog DSB for at have leveret store besparelser de seneste år. Han siger samtidig, at det er vigtigt at se på, om alle besparelser er værd at føre igennem, hvis de samfundsmæssige konsekvenser overstiger den økonomiske gevinst.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.