De danske myndigheder har præciseret en række retningslinjer for servering af mad og drikkevarer. Arkivfoto fra Villa Copenhagen, Jan Aagaard.

Klar med mere præcise retningslinjer

De danske myndigheder har efter pres fra HORESTA udarbejdet mere detaljerede retningslinjer for, hvordan serveringssteder overholder gældende restriktioner.

Retningslinjerne bliver nu sendt direkte til restauranter, caféer, hoteller, feriecentre og andre virksomheder, der serverer mad og drikke, skriver HORESTAs nyhedsbrev.

Denne indsats bliver suppleret af, at myndighederne intensiverer kontrollen af, om retningslinjerne bliver overholdt.

Den forstærkede kommunikations- og kontrolindsats går i stedet for en skærpelse af restriktionerne. I forbindelse med den lokale nedlukning af hovedstadsområdet i september varslede myndighederne skærpede krav om afstand på serveringssteder.

HORESTA skriver, at brancheforeningen har kæmpet imod de skærpede krav og i stedet opfordret til, at retningslinjerne blev præciseret og kommunikeret direkte til den enkelte virksomhed – og eventuelt fulgt op med en forstærket kontrolindsats. Det er nu lykkedes, konstaterer HORESTA.

Stadig mange krav
Retningslinjerne er nu blevet præciseret i forhold til, hvordan virksomhederne skal og kan indrettes, så gæster og personale kan opretholde afstanden og efterleve øvrige forholdsregler under coronakrisen.

Det drejer sig primært om, hvordan man sikrer én meters afstand mellem alle personer på stedet, med mindre gæsterne selv aktivt vælger at sidde tættere sammen som nære kontakter.

Retningslinjerne er også opdateret med, at placering og bespisning ved arrangementer, konferencer og så videre med op til 500 personer, skal ske på faste pladser med retning mod en scene, et podium eller lignende.

Uenig med myndighederne
Desuden opfordrer de danske myndigheder fortsat til, at virksomhederne registrerer gæster til brug for myndighedernes smitteopsporing.

Det er en opfordring, HORESTA fortsat ikke kan bakke op om, så længe der fortsat er stor uklarhed om, hvordan registreringen i praksis sikrer en effektiv smitteopsporing og samtidig giver fuld klarhed over virksomhedernes forpligtelser, hedder det i nyhedsbrevet.

“Vi tror på, at kombinationen af bedre kommunikation og en forstærket kontrolindsats fremfor skærpede restriktioner. Langt de fleste virksomheder har styr på reglerne og lever op til dem. Hvis enkelte virksomheder ikke overholder reglerne, er det kun til branchens bedste, hvis myndighederne griber ind over for det,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Relaterede artikler:

Debat gav flere bud på fremtiden efter coronakrisen

”Det er molboagtige tilstande”

Ny dansk rejseindikator analyserer nyeste data