Illustration af solpanelernes placering ved Øresundsbron betalingsanlæg

Klar med solceller til Øresundsbrons betalingsanlæg

Det blev SolarFuture, der sammen med Solarpark DK fik opgaven med at bygge solcellepaneler i betalingsanlægget ved Øresundsbron.

Aftalen mellem Øresundsbro Konsortiet og SolarFuture har en værdi på to millioner danske kroner og omfatter konstruktionen af 1.500 m2 solceller, svarende til 250kW eller solenergi til 45 parcelhuse. Der er mulighed for at udbygge med yderligere 2.700 m2, svarende til 450kW, til totalt 700kW. Projektet sker i samarbejde med SVEDAB, som ejer området, hvor anlægget skal stå.

Det første anlæg vil producere cirka 4% af det elforbrug, som Øresundsbron skal bruge. Det betyder en mindskning af udslip på 85 ton CO2, og en økonomisk besparelse på 200.000 kroner om året. Med tiden håber konsortiet at kunne producere op til 10% af elforbruget via solceller.

”Vi har næsten halveret elforbruget siden forbindelsen åbnede. Det arbejde fortsætter vi med, og vi ville se, om der var mulighed for at producere miljøvenligt og lokalt. Nu glæder vi os til snart at kunne producere solenergi selv”, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Solcellepanelerne placeres mellem den nordlige og sydlige side af betalingsanlægget mindst tre meter fra kørebanen, bag rækværk og vejbelysning.

Relaterede artikler:

Maleplatform på vej til Øresundsbron

Solceller skal spare energi på Øresundsbron

Færre nødtelefoner på Øresundsbron