Klar til Årets Kok og Årets Tjener 2017

Mikkel Laursen, Årets Kok 2016.

Mikkel Laursen, Årets Kok 2016.

Ti kokke og fem tjenere er nu klar til finalen om Årets Kok og Årets Tjener 2017. De blev fundet på Kold College i Odense og skal den 21. marts kæmpe om de uofficielle Danmarksmesterskaber.

Søndag stillede 16 deltagere op i konkurrencens semifinaler, hvor de i løbet af den fire timer lange konkurrence skulle tilberede to retter til fem kuverter ud fra en udleveret råvarekasse. I dommerpanelet sad blandt andre kokkekoryfæerne Per Hallundbæk og Bo Jacobsen, foruden den tidligere vinder, Thorsten Schmidt.

I tjenerkonkurrencen blev tolv deltagere til fem, da semifinalisterne forsøgte at overbevise et dommerpanel ledet af sommelier på den Michelin-restaurant AOC, Christian Aarø. De fem finalister skal nu kæmpe om at overtage titlen efter Peter Pepke fra Restaurant Kong Hans i København. Finalen i Årets Tjener afholdes sideløbende med kokkekonkurrencen den 21. marts næste år.

I semifinalerne skulle tjenerne blandt andet vise prøver på deres kunnen i en teoretisk prøve, menuforklaring, ost/øl, vinidentifikation, servietfoldning, mixologi og filetering.

Årets Kok og Årets Tjener arrangeres i samarbejde mellem Horesta og 3F.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.