Køb flybilletter én for én

Ifølge rejseliv.dk kan flyselskabernes bookingsystemer blokere for køb af de billigste billetter, hvis flere vil købe sammen.

Det er åbenbart en god idé at tjekke billetprisen på én billet, inden hele familien booker flybilletter sammen. Vg.no har testet bookingprocedurerne, og det viser sig, at reservationssystemerne ikke tillader, at en gruppe automatisk får de billigste billetter, hvis der ikke er nok af dem til alle.

Hvis der kun er tre billige billetter tilbage på flyet, og der er fire, som vil rejse sammen, får de ikke de tre billige og én lidt dyrere, men alle fire får dyrere billetter.

Både Norwegian og SAS bekræfter, at det forholder sig sådan og Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, anbefaler at man køber billetterne enkeltvis, og det samme gør informationschef Knut Morgen Johansen fra SAS i Norge, som dog gør opmærksom på, at det kan medføre højere gebyrer.

vg.no har fået bekræftet gennem test-bookinger, at der kan være tusindvis af kroner at spare ved at booke billetter én for én.