København får nyt rejsebureau

Adm. direktør for Risskov Travel Partner, Annelise Dam Larsen (til højre), på den australske fagmesse for rejsebranchen, Australian Tourism Exchange, i 2010 i Adelaide.

Risskov Travel Partner fra Randers åbner efter påske i København med fire ansatte. Åbningen sker for et bureau i ”rigtig god vækst” – men også efter en primær konkurrent for nylig havde stor fyringsrunde.

”Det er rigtigt, at vi efter påske åbner rejsebureau tæt på Kgs. Nytorv. Jeg vil vente med at sige præcis hvor, til vi har underskrevet lejeaftalen på de 195 m2. Vi får til at begynde med tre-fire ansatte – og også god plads til bl.a. at holde informationsmøder for kunderne,” siger adm. direktør i snart fem år for Risskov Travel Partner, Annelise Dam Larsen, til standby.dk

Annelise Dam Larsen var tidligere adm. direktør for MyPlanet International, der på vegne af venskabsforeningerne i Norden tidligere arrangerede rejser til USA, Canada, New Zealand og Australien. MyPlanet er ejet af den engelsk-tyske TUI-koncerns Special Holiday Group, SHG Travel, som bl.a. også ejer rejsebureauet MarcoPolo i København.

I oktober sidste år fyrede MarcoPolo og MyPlanet 16 ansatte på deres fælles kontor i København.

Annelise Dam Larsen afviser overfor standby.dk, at nedskæringerne hos MyPlanet & MarcoPolo er årsag til, at Risskov Travel Partner nu rykker ind i København – rejsebureauets første kontor udenfor Randers.

”Vores åbning i København sker ikke i kølvandet på ændringerne hos MyPlanet & MarcoPolo, men i kølvandet på, at Risskov Travel Partner er i rigtig god vækst med vores oversøiske rejser. Ca. 1/3 af vores gæster er fra Sjælland og den andel vil vi øge. Vi sælger dyre og komplekse rejser – derfor vil mange kunder tale med os og har efterlyst, at vi havde kontor i København. Vi sælger masser af rejser med dansk rejseleder til Australien, Canada, New Zealand og USA, men også stadig flere til individuelt rejsende til de fire lande samt bl.a. Cuba, Kina, og Thailand,” siger Annelise Dam Larsen og tilføjer:

”Vores rejser koster i snit 25-30.000 kr. Men en dyrere rejse som 22 dage i Australien med dansk rejseleder koster 46.000 kr. – og vi har udsolgt på alle afgange.”

Risskov Travel Partner forventer i dette regnskabsår at omsætte for 150 mio. kr. – i sidste regnskabsår havde selskabet et overskud på 4,5 mio. kr.

Risskov Travel Partners melding om åbningen af det nye rejsebureau i København er anden gang på få uger, at et rejsebureau udvider i Danmark. For to uger siden meddelte Jysk Rejsebureau, at det til maj får sit tredje salgskontor – denne gang i Herning med fire ansatte, forventningen er på sigt dobbelt så mange.