København og Oslo blandt KLM’s største destinationer i Europa

2019/08/defaultmain.jpgFLYSELSKABER: KLM betegnes som et af Europas mest stabile flyselskaber. Det seneste år har man opgivet fire ruter og åbnet fem nye.

KLM har de seneste 12 måneder lukket sine ruter til Bahrain, Khartoum og Teheran, mens ruten fra Amsterdam til Marseilles er overgivet til KLM’s ejer, Air France. Omvendt har KLM overtaget Air Frances rute fra Amsterdam til Lyon samt startet nye ruter de seneste 12 måneder til norske Ålesund, Fukuoka i Japan, Harare i Zimbabwe og Manston i det sydlige England.

En kommende ny KLM-rute er til Firenze, som Skyteam-partneren, Alitalia, hidtil har fløjet, oplyser anna.aero

I alt betjener de flyvende hollændere 14 lufthavne i Storbritannien – med over 70 ugentlige flyvninger til London Heathrow som selskabets største destination.

Distancen er blot 370 km fra Amsterdam – KLM har 9.800 ugentlige flysæder på strækningen her i august.

Herefter følger Barcelona og Paris, begge med 6.594 sæder, Oslo har 6.480, København på femtepladsen, 6.363 – herefter fulgte Manchester, Madrid, Edinburgh, Zürich og Berlin (Tegel) med 5.619 sæder.

Med norske Ålesund betjener KLM syv norske lufthavne, og fragter dermed passagerer udenom SAS’ trafiknet.

På verdensplan har KLM tæt på 60 oversøiske ruter. Fukuoka er netop tilføjet som KLM’s tredje destination i Japan efter Tokyo Narita og Osaka.