Københavns Lufthavn gør klar til A380

emirates-a380.jpgCPH planlægger en udbygning, så man kan modtage gigantflyet Airbus A380. De konkurrerende lufthavne har allerede plads til kæmpeflyet og Emirates ser positivt på mulighederne.

Lufthavnen vil investere op mod 50 millioner kroner i en bredere landingsbane, der kan modtage A380 og flyselskabet Emirates, der er selskabet med flest eksemplarer af gigantflyet, er parat til at se på muligheden for at indsætte A380 til København. I alt har fire flyselskaber, som flyver på København, A380 i deres flåder.

A380s vingefang er næsten 80 meter, og derfor skal start- og landingsbanen være fire til syv meter bredere end standarden på 45 meter. Lufthavnen indhenter nu tilbud på opgaven, hvorefter man tager en endelig beslutning, skriver finans.dk.

CPH er i færd med at udvide Finger C, hvor de største fly parkeres. Her investeres 250 millioner kroner, og her bygger lufthavnen i standpladser med to etager målrettet A380.

”I øjeblikket benyttes A380 i de allerstørste lufthavne, men vi forventer, at der vil være plads i markedet til de mellemstore lufthavne, som København tilhører”, siger Thomas Woldbye, adm. direktør for Københavns Lufthavn..

Både Amsterdam og München har flyvninger med A380, og lufthavnene i Hamborg, Oslo og Stockholm kan allerede modtage flyet.