Køb hus på Sicilien for én Euro

Foto: Visitsicily.

Byen Gangi midt på den italienske middelhavsø, som er højt beliggende og byder på udsigt til vulkanen Etna, forsøger at tiltrække nye beboere ved at sælge huse for én Euro, rapporterer schweiziske Bilanz.

Borgmesteren Francesco Paolo Migliazzo er stolt over idéen med at sælge huse for en Euro for at få byen til at overleve.

Aftalen er, at den som køber et hus inden for tre år skal restaurere bygningen. Købere skal også stille sikkerhed for 5.000 Euro som garanti for, at en renovering gennemføres. Desuden skal køberen betale omkostningerne ved papirarbejdet.

Kommunens mål er at forbedre standarden i ’det historiske centrum, genbefolke kommunen samt at støtte de lokale håndværkere’, siger borgmesteren til den schweiziske erhvervsavis.

Byen ligger en snes kilometer fra nordkysten og midt mellem storbyerne Palermo og Catania. Bilturen til Palermo tager to timer.

Flere interessenter siger til Bilanz, at én Euro kan lyde billigt, men at renoveringerne koster. Et belgisk par, som købte et hus i 2014 har lagt 75.000 Euro i moderniseringen.

Gangi er langt fra den eneste italienske by, som har problemer med et faldende befolkningstal. New York Times skrev i september, at en undersøgelse fra 2016 viser at Italien havde 2.500 byer og landsbyer, som var halvt tomme eller helt ubefolkede.

Det gælder alpebyen Calsazio nord for Torino. De resterende indbyggere har forsøgt at sælge hele byen med et dusin stenhuse for omkring 250.000 Euro, skrev The Telegraph i juni i år og konstaterede, at man kan købe en hel by til en lavere pris end en mindre lejlighed i London.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.