København er Europas femte dyreste by

København har rykket ned på en 28. plads over verdens dyreste byer, viser en opgørelse fra rådgivningsvirksomheden Mercer, der hvert år udvikler et såkaldt ’Cost of Living Survey’, for verdens byer.

Analysen er beregnet til virksomheder, der sender medarbejdere ud i verden for at arbejde. Derfor er byerne målt på udlændinges gennemsnitlige forbrug. Det gælder priser på mad og andre varer, men også bolig og skole, skriver TV2 Lorry.

Luanda i Angola er den dyreste by i verden, fordi leveomkostningerne også inkluderer prisen på varer og sikkerhed for udlændinge.

København er ligesom de øvrige Europæiske byer rykket ned ad listen. København lander på en 28. plads og er dyrest i Norden og nr. fem i Europa efter Zürich, Geneve og Bern i Schweiz og Moskva i Rusland. I Norden er Oslo tættest på Danmark med en 46. plads i verden, Helsinki ligger på en 88. plads, mens Stockholm ikke er med i Top 100.

De 10 dyreste byer i verden at være udstationeret i: Luanda, Angola – Hong Kong – Tokyo – Zürich – Singapore – Seoul, Sydkorea – Geneve – Shanghai, Kina – New York – Bern, Schweiz.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.