København får nyt luksushotel

Brøchner Hotels, Bremerholm.

Brøchner Hotels, Bremerholm.

HOTELLER: I 2018 åbner hotelkæde sit 5. hotel med 31 værelser tæt på Strøget i København – en investering på ca. 70 mio. kr. ”Der er marked for luksushoteller i København,” siger kædens adm. direktør.

I januar 2018 forventer Brøchner Hotels at være klar med sit femte hotel – 31 værelser på 5-stjernet niveau på adressen Bremerholmen 6; dermed bliver det nærmest nabo til Magasin og tæt på Strøget og Kgs. Nytorv.

Det nye hotel opføres i en tidligere transformerstation. Hvad det skal hedde, er endnu uklart: ”Men det bliver et upscale luxury boutique hotel,” siger adm. direktør for de foreløbig fire Brøchner Hotels i København, Karim Nielsen til standby.dk og tilføjer: ”Det bliver et hotel af international klasse, der ikke er set før i København.”

Bygningen, hvor Brøchner Hotels nu skal drive sit 5. boutique hotel i København, ejes af Frantz Longhi, der står bag Kähler-koncernen, som bl.a. fremstiller vaser.

”Efter Frantz Longhi havde købt ejendommen, kontaktede han bl.a. vores ejer, Søren Brøchner. Vi havde møder og fik lagt plan for bygningen. Vi kender endnu ikke den endelige pris, men den bliver nok på over 70 mio. kr.,” siger Karim Nielsen til standby.dk og tilføjer, at Bremerholm-bygningen også får restaurant med plads til ca. 100 gæster – der skal nu findes en restauratør til at drive den.

”Vi har fået forhåndsgodkendelse til byggeriet. Vi tror der er marked i København for flere luksushoteller – mange af de hoteller, der åbner i København i disse år, er beregnet til kongres- og lavprissegmentet. Vi kommer nu med endnu et hotel i luksussegmentet, der skal konkurrere med Tivolis Nimb-hotel og Hotel d’Angleterre,” siger Karim Nielsen.

Brøchner Hotels står også foran at investere 60-70 mio. kr. i to af sine andre hoteller, Astoria og Danmark, begge i centrum af København.

Hotel Danmark lukker i oktober og genåbner 15. april næste år som nyt upscale hotel på niveau med Brøchner Hotels flagskib SP34.

Brøchner Hotels driver i dag fire boutique hoteller i København med i alt 367 værelser fordelt på Hotel SP34, Hotel Astoria, Hotel Danmark og Avenue Hotel.