København får pris for at tiltrække kongresgæster

MICE: International Congress and Convention Association giver København topplacering over byer verden rundt, som sidste år var bedst til at tiltrække MICE-deltagere. Hele Danmark er også højt placeret.

København endte på fjerdeplads, kun overgået af Wien, Seoul og Barcelona – og København var blot 110 kongresdeltagere fra at have fået tredjepladsen, oplyser Wonderful Copenhagen.

Samtidig er Danmark som land gået frem på listen over lande med flest kongresgæster sidste år, her endte Danmark som nr. 14.

Det fremgår af den årlige opgørelse, ICCA netop har offentliggjort. København havde sidste år 99.359 registrerede kongresgæster. De internationale kongresgæster er den kategori af turister, der har det højeste døgnforbrug – på 3.100 kr. i snit om dagen i København. Det gør kongresser til en attraktiv forretning, som byer verden over i stigende grad konkurrerer om.

”Det er en flot placering for København og en afspejling af, at vi sidste år satte rekord for kongresser i hovedstaden. Kongresgæsterne skaber stor omsætning og beskæftigelse i regionen,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

I det nationale danske udviklingsselskab for erhvervsturisme, MeetDenmark, arbejder Aarhus, Aalborg og Syddanmark sammen med København om at tiltrække internationale kongresser.

”Vores basisfinansiering fra Erhvervsministeriet og regionerne gearer vi med ca. en faktor 5, så der er stor opbakning til indsatsen med at tiltrække flere kongresser til Danmark,” siger Birgitte Hee Olesen, formand for MeetDenmark.

De øvrige byer på International Congress and Convention Associations Top 10-liste var efter Wien, Seoul, Barcelona og København: London, Amsterdam, Paris, Rom, Beijing og Singapore.​