København og Hamborg i nyt samarbejde

HamburgTURISME: Wonderful Copenhagen indgår samarbejde med Hamburg Tourismus.

København og Hamborg indleder et nyt samarbejde om turisme på tværs af de to byer. Samarbejdet vil i første omgang fokusere på udveksling af best practice og data i forhold til kulturturisme og udvikling af en fælles indsats på det kinesiske marked.

”De stærke bånd mellem København og Hamburg skal videreudvikles i den kommende tid. Denne samarbejdsaftale er et godt eksempel på, at det styrker begge regioner, når Hamborg og København samarbejder om fælles erhvervsudvikling,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen..

København vil med aftalen blandt andet drage fordel af Hamborgs kommercielle erfaringer inden for kulturturisme. Det kan eksempelvis være udveksling af data om tyskere, der har vist interesse for at deltage i musikevents i Hamborg. Wonderful Copenhagen vil så kunne målrette sin markedsføring af København som destination for musikoplevelser til disse grupper.

Omvendt vil Hamborg gerne lære af Wonderful Copenhagens erfaringer med Kina-indsatsen Chinavia. Den fokuserer på at eksponere København og de øvrige nordiske destinationer i Kinas sociale medier og med at gøre turismeaktørerne herhjemme Kina-klar gennem kurser og konkrete værktøjer.

”Det er oplagt, at vi styrker Københavns og hele Greater Copenhagens internationale gennemslagskraft ved at føje Hamborg til vores samarbejdspartnere. Samarbejdet rummer en række muligheder for København, som vi skal realisere,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

Aftalen mellem de to parter blev underskrevet på rejsemessen ITB i Berlin.