København scorer millioner på Oscar-film

den danske pige filmHovedstaden optræder centralt i storfilmen Den Danske Pige, hvor en stor del af optagelserne er sket i København. Det bliver en lukrativ forretning for Danmark.

En KGB-officer hopper af og den dramatiske flugt går gennem Københavns gader. Det sker i filmen Den Danske Pige og det medførte, at filmfolk var bosat på dyre hoteller, det gav arbejde til 80 personer i månedsvis og giver brandingværdi i millionklassen, skriver business.dk.

”De har brugt mange penge på hotelovernatninger og skabt en pæn portion arbejdspladser. Vi får rigtig meget igen på den investering”, siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Filmen har alene på optagelserne indbragt erhvervslivet i København en omsætning på 14 millioner kroner, vurderer fonden.

Filmen er baseret på den autentiske historie om den danske transkvinde Lili Elbe, der blev født som Einar Wegener i 1882. Hun var formentlig den første transperson i verden, der gennemgik en kønskorrigerende operation. Filmen er nomineret til fire Oscar-statuetter.

København udgives i filmen for at være både Paris og Dresden. Københavns Rådhus får skikkelse af et hospital i Dresden.

Når filmen torsdag får premiere i Danmark, vil scener fra Nyhavn og Nyboder pryde lærredet. Og det, der ellers blot kan vurderes at være kulissen i en film, anses i VisitDenmark for at være branding, når det er allerbedst.

Brandingchef i VisitDenmark, Anja Hartung Sfyrla: ”Vi har gode erfaringer med at bruge begivenheder og danske film til at kommunikere om Danmark som rejsemål. En film som Den Danske Pige rejser verden rundt og åbner mentale døre hos publikum – og når de står åbne, får vores budskaber større gennemslagskraft”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.