København scorer millioner på Oscar-film

den danske pige filmHovedstaden optræder centralt i storfilmen Den Danske Pige, hvor en stor del af optagelserne er sket i København. Det bliver en lukrativ forretning for Danmark.

En KGB-officer hopper af og den dramatiske flugt går gennem Københavns gader. Det sker i filmen Den Danske Pige og det medførte, at filmfolk var bosat på dyre hoteller, det gav arbejde til 80 personer i månedsvis og giver brandingværdi i millionklassen, skriver business.dk.

”De har brugt mange penge på hotelovernatninger og skabt en pæn portion arbejdspladser. Vi får rigtig meget igen på den investering”, siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Filmen har alene på optagelserne indbragt erhvervslivet i København en omsætning på 14 millioner kroner, vurderer fonden.

Filmen er baseret på den autentiske historie om den danske transkvinde Lili Elbe, der blev født som Einar Wegener i 1882. Hun var formentlig den første transperson i verden, der gennemgik en kønskorrigerende operation. Filmen er nomineret til fire Oscar-statuetter.

København udgives i filmen for at være både Paris og Dresden. Københavns Rådhus får skikkelse af et hospital i Dresden.

Når filmen torsdag får premiere i Danmark, vil scener fra Nyhavn og Nyboder pryde lærredet. Og det, der ellers blot kan vurderes at være kulissen i en film, anses i VisitDenmark for at være branding, når det er allerbedst.

Brandingchef i VisitDenmark, Anja Hartung Sfyrla: ”Vi har gode erfaringer med at bruge begivenheder og danske film til at kommunikere om Danmark som rejsemål. En film som Den Danske Pige rejser verden rundt og åbner mentale døre hos publikum – og når de står åbne, får vores budskaber større gennemslagskraft”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.