Københavner-hotel får kæmpe skulptur

0

tivoli hotel h.c. andersen arp-hansenHOTELLER: Kunstneren Bjørn Nørgaard har netop afsløret ny skulptur af H.C. Andersen på Arp-Hansen hotellet Tivoli Hotel & Congress Center.

Han kunne sidste uge afsløre sit fire meter høje bronzeportræt af H.C. Andersen. Ifølge Bjørn Nørgaard er der rigeligt med kunstværker, hvor H.C. Andersen står med en hat og bog i hånden. Men gennem et stykke tid har Tivoli Hotel udfordret Bjørn Nørgaard til at lave et nyt værk, og den har han grebet.

Han siger selv om den fire meter høje bronzeskulptur: ”H.C. Andersen er en integreret del af alle danskere. Selv har jeg i årtier udført kunstværker hvor han indgår. Og der er rigeligt med skulpturer, hvor han står med hat og bog i hånden.”

Og Bjørn Nørgaard tilføjer; ”Nu var H.C. Andersen selv sygeligt optaget af sit eget hoved, når han skulle fotograferes, og billedligt har vi en ide om, at alle disse historier kom ud af hans fantasi. Vi kender alle kæmpehoveder fra f.eks. Påskeøerne.”

H.C. Andersen og Tivoli har en lang historie, der går tilbage til 1843, hvor Tivoli for første gang slog portene op. Blandt gæsterne var H.C. Andersen. Siden er eventyrforfatterens værker hyppigt blevet opført i forskellige forklædninger i Carstensens Have.

Bjørn Nørgaard er verdenskendt for de 17 gobeliner over Danmarks historie, der hænger på Christiansborg. De var DIs gave til Dronning Margrethe, da hun fyldte 50 år.

Arp-Hansen Hotel Group har siden 1961 drevet hotelvirksomhed og er i dag Københavns største hotelkæde med 3.500 værelser fordelt på 12 hoteller i København. Arp-Hansen Hotel Group beskæftiger i dag ca. 750 medarbejdere

Tivoli Hotel åbnede i sommeren 2010. Nu står det nye udvidede Hotel klar med 678 værelser og 55 møderum der samlet kan huse 5500 gæster.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz