Hotel Kong Arthur i København fremstår efter sin omfattende renovering som et ”nyt hotel og indbegrebet af et rigtigt københavnerhotel med klassisk dansk design.” Pressefoto fra Hotel Kong Arthur.

Københavnerhotel færdig med millionrenovering

Hotel Kong Arthur, flagskibet af de to firestjernede Arthur Hotels, er færdig med en omfattende renovering, senest i lobbyområdet. Nu er receptionsskranken væk ”for at fremhæve det hjemlige.”

Arthur Hotels, der også tæller nabohotellet ved søerne i København, Ibsens Hotel, er moderselskab for de to firestjernede boutiquehoteller.

Nu melder kædens flagskib, Hotel Kong Arthur, at man er næsten færdig med ”en grundlæggende opdatering de sidste par år.” Der mangler kun en mindre del af værelserne, som opdateringen endnu ikke er nået omkring.

Tidligere er en fløj ved Kong Arthur ændret, så der blev tilføjet 64 ekstra værelser, så hotellet nu har 214 værelser. I fløjen, der er blevet til flere hotelværelser, var der før 20 små lejligheder som nogle erhvervslokaler, der blev udlejet.

Der er også i forbindelse med ombygninger kommet ny gårdhave, morgenmadsrestauranten blev renoveret for et par år siden, og nu senest er også lobbyen, bar- og velkomstområde ombygget, oplyser Arthur Hotels i en pressemeddelelse.

Her står også: ”Den tidligere receptionsskranke er væk. Velkomstområdet er nu et rum, hvor man er sammen uformelt. Når gæsterne ankommer, bydes de velkommen og behøver kun at bruge kort tid eller slet ingen på det administrative i forbindelse med check-in. Arthur Hotels forventer, at de fleste formaliteter er klaret inden ankomsten med app’en Aeroguest.”

Vil fremhæve det hjemlige
Arthur Hotels ejer selv sine hotelejendomme. Kirsten Brøchner-Mortensen har 70,2 procent af aktierne i Arthur Hotels, driftsdirektør Helle Hessellund Bisholm har resten.

Og Helle Bisholm siger i pressemeddelelsen: ”I forbindelse med ændringen af lobbyområdet, ønskede vi at fjerne receptionens skranke, at fremhæve det hjemlige, at kunne møde gæsten med åbne arme og vise endnu mere omsorg og derved være endnu mere på forkant i forhold til, hvilke behov gæsten har i løbet af sit ophold på vores hotel.”

Bygget op fra bunden
I pressemeddelelsen står der også, at ombygningen har været meget omfattende, startende med at alt i bygningen blev taget ud, og en ny forbindingsgang mellem bygninger og gårdhaver blev anlagt. Derefter blev rummene bygget op fra bunden igen med ny elektricitet, rørføring, gulve og vægge.

”Designfirmaet OEO Studio har fortolket hotellets brand og skabt det nye design i samarbejde med Arthur Hotels ejere. Der er lagt vægt på at nyfortolke begrebet klassisk dansk design og sætte det ind i en nutidig kontekst. Høje paneler, sildebensparket, kalkmaling i en varm farvepalet, granit og marmor. Der er brugt specialdesignede løsninger, som er unikke for hotellet fra lamperne på væggen til reoler, baren og ikke mindst i velkomstområdet,” hedder det i pressemeddelelsen.

Efter ombygningen fremstår Hotel Kong Arthur som et nyt hotel og indbegrebet af et rigtigt københavnerhotel med klassisk dansk design, oplyses det.

Familien har syv hoteller
Hotel Kong Arthur er i øvrigt noget særligt for Brøchner-Mortensen familien. Det blev nemlig i 1982 købt af Kirsten Brøchner-Mortensens’ morfar – dengang havde det 50 værelser, i dag er hotellet udvidet til 214 værelser.

Kong Arthur blev første hotel i Brøchner Hotels, der i en lang årrække blev drevet af Kirsten og hendes bror, Søren Brøchner-Mortensens, forældre, Hans og Søster Brøchner-Mortensen. Ved generationsskiftet i 2013 blev kæden delt i to.

Kirsten Brøchner-Mortensen overtog Kong Arthur og Ibsens Hotel, der blev til Arthur Hotels, mens brormand, Søren Brøchner-Mortensen, fortsatte Brøchner-navnet med Brøchner Hotels. Den kæde omfatter nu efter afgangen af Astoria Hotel ved Hovedbanegården fire københavnske boutique-hoteller, Avenue, Aarhus, Ottilia og SP 34 samt det nyåbnede Book1-hostel i Aarhus.

Relaterede artikler:

LEGO-milliardær åbner unikt overnatningssted i København

Hotelprofil: ”2021 bliver meget værre end sidste år”

Hoteldirektør: Der er sket et skifte i mikset af gæster

Københavnsk hotel skifter atter operatør